mam następujący problem:
mam np. 10 divów w których jest jakiś tekst,
chciałbym aby standardowo wyświetlił się tylko pierwszy div a po kliknięciu tekstu "Next" pierwszy div został zastąpiony następnym w kolejności. Po kliknięciu "Forward" div który się pojawił miałby być zastąpiony divem poprzedzającym go. Nie znam JavaScriptu a bardzo jest mi ten skrypt potrzebny. Jeśli nikt nie chciałby podać mi gotowca to prosiłbym chociaż o jakieś wyraźne wskazówki (dla kogoś kto zna PHP na poziomie podstawowym rozszerzonym

W internecie znalazłem coś takiego:
<html> <head> <style type="text/css"> div {display:none;} </style> <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script> <script type="text/javascript"> var ptr = 0; var step = 2; if(ptr > 0) { $('#i-'+i).css('display','block'); $('#i-'+j).css('display','none'); } }else{ $('#i-'+i).css('display','block'); } } ptr++; } function back() { if(ptr==0) return; if(ptr > 1) { $('#i-'+i).css('display','none'); $('#i-'+j).css('display','block'); } }else{ $('#i-'+i).css('display','none'); } ptr--; } </script> </head> <body> <input type="button" value="next" onclick="next()" /> <input type="button" value="back" onclick="back()" /> <div id="i-1">1</div> <div id="i-2">2</div> <div id="i-3">3</div> <div id="i-4">4</div> <div id="i-5">5</div> <div id="i-6">6</div> <div id="i-7">7</div> <div id="i-8">8</div> <div id="i-9">9</div> <div id="i-10">10</div> </body> </html>
Jednak nie do końca chodzi mi o takie działanie.
Dzięki za odpowiedzi.
refresh
refresh