Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z wyświetleniem dolnej ramki
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
szpulmen
Nie rozumiem dlaczego dolna ramka "bottom" której zawartoscią jest sklep-bottom nie wyświetla się:

Wydaje mi się że wszystko jest poprawnie a jednak nie działa:
Oto kod. ramka bottom w dolnej części kodu:

1. <!--#include virtual="/sklep/sklep.fcgi?setcookie"
  2. -->
  3. <META http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2">
  4.  
  5. <TITLE>SKLEP</TITLE>
  6. </HEAD>
  7. <FRAMESET BORDER="0" FRAMEBORDER=0 FRAMESPACING=0 rows="96,38,*,20">
  8.  
  9. <frameset cols="636,170">
  10. <FRAME SCROLLING="NO" MARGINWIDTH=0 MARGINHEIGHT=0 SRC="../sklep-top.shtml" NAME="top" noresize>
  11. <frame name="top1" src="sklep-prawa.shtml" scrolling="no" noresize>
  12. <frameset cols="636,170">
  13. <frame name="gora" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="no" noresize src="sklep-gora.shtml">
  14. <frame name="gora1" marginwidth="0" marginheight="0" src="sklep-prawa2.php" scrolling="no" noresize>
  15. <FRAMESET cols=130,450,150>
  16.  
  17. <FRAME SCROLLING="AUTO" MARGINWIDTH=0 MARGINHEIGHT=0 SRC=sklep-left.shtml NAME="left" noresize>
  18. <FRAME SCROLLING="auto" MARGINWIDTH=0 MARGINHEIGHT=0 SRC=sklep-main.shtml
  19. NAME="sklep_main" noresize>
  20.  
  21.  
  22. <frame name="sklep_main1" src="sklep-prawa3.php" scrolling="auto" MARGINWIDTH=0 MARGINHEIGHT=0 noresize>
  23.  
  24.  
  25.  
  26. <frame name="bottom" src="sklep-bottom.php" scrolling="no" MARGINWIDTH=0 MARGINHEIGHT=0 noresize>
  27.  
  28.  
  29. </HTML>
sf
1) Popraw kod... bo jest napisany byle jak... wszystko pisz małymi literami najlepiej, albo dużymi, a nie raz masz tak raz tak... zero wcieć tu widze, dawaj cudzysłowy wszędzie " ", a nie sporadycznie, dodaj DOCTYPE

2) Dodaj sobie komentarze i błąd byłoby pewnie bardzo szybko zlokalizowany

Poczytaj tutaj : http://www.w3.org/TR/html4/present/frames.html

No i widzę, że dołanczasz pliki php to moje pytanie po co robisz ramki? Skoro najlepiej robić stronę bez ramek jak się ma php ...
revyag
Musialbys pokazać jakiegoś screena jak to ma wygladać, bo teoretycznie ten kod działa, przetestowałem go i ramka dolna się wyświetla, ma jakieś 20px szerokości.
szpulmen
No właśnie. Ramka działa ale jak wrzucę tam inną zawartośc niż mam obecnie. w pliku sklep-bottom.php. Gdy wrzuciłem prosty tekst do tego pliku to ramka się ładowała więc problem musi byc z tym plikiem php. ten plik jest normalną stopką w której są informacje o tym ile ludzi odwiedziło już sklep i ile aktualnie odwiedza. No i jest tam session_start();

Plik sklep-bottom.php zaczyna się tak:

1. <?php
  2. include ('edit.me');
  3.  
  4. # ustawienie id ID sesji
  5. //.................
  6. //poniżej są instrukcje do licznika (to działa bo sprawdzałem)
  7. //.................
  8. ?>

Później idzie html z tabelkami i na koniec znów w php:

1. <p align=left>&nbsp;&nbsp;Sklep odwiedziło już:
  1. <?print $count;?></B>&nbsp;osób.

Mogę przesłać cały kod na priva kto byłby zainteresowany pomocą
revyag
Strasznie chaotycznie piszesz, nie mowie tu tylko o kodzie, ale również o poscie. Wracjąc do sprawy sf ma rację, najpierw popraw sobie kod, sformatuj go porządnie, a wtedy unikniesz kupy problemów w przyszłości i może pozbędziesz się paru smile.gif .
szpulmen
Niew chciałem po prostu wypisywać całego kodu (bo przecież nie wolno) i próbowałem go okroić - widocznie nie wyszło tak jak powinno.
spróbuje sam do tego dojść. najpierw spróbuję tą stronę sklep-bottom.php odpalić bez ramek. jak sie uda to wtedy wrzucę w ramkę i zobacze czy zadziała.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.