Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ocena portfolio
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
kamil_lk
Cześć.

Pobawiłem się trochę w PS i coś tam naskrobałem.
Do oceny oddaje zakodowany szablon.
Formularz nie oskryptowany, w zakładce prace będzie podpięty slider.

Link
memory
- Helvetica Neue ta czcionka będzie lepsza.
- przy ofercie większy odstęp
- kontakt chyba nie działa, ciągle widnieje "komunikat o błędzie"
Spawnm
Bajer smile.gif
Tylko w ofercie daj większe odstępy między kolumnami bo się napisy macają z kwadracikami (ubuntu firefox)
I form zdecydowanie do wymiany (wygląd).
kamil_lk
Cytat
- Helvetica Neue ta czcionka będzie lepsza.
- kontakt chyba nie działa, ciągle widnieje "komunikat o błędzie"

Co do czcionki to chyba zostanę przy obecnej bo takowa jest wykorzystywana w win8 co było natchnieniem tej pracy tongue.gif
Kontakt nie działa, bo jak już pisałem nie jest oskryptowany.

Cytat
form zdecydowanie do wymiany (wygląd)

Też mi się za specjalnie nie widzi, ale próbowałem odzwierciedlić formularz z win8 smile.gif. Ale chyba masz racje i go zmienię na coś przyjaźniejszego.

A co sądzicie o przechodzeniu na poszczególne zakładki?
Lepiej użyć jQuery tak jak to zrobiłem, czy może standardowe odnośniki do kolejnych podstron?
Co jest lepszym rozwiązaniem, wydajniejszym? Jak to wpływa na pozycję w wyszukiwarkach? Lepiej mieć więcej stron czy jedną i w niej zamieszczone wszystko?
StrefaPi
szkoda, że nic się nie animuje w stylu windows ;)

jak dla mnie też ikony na dużych kafelkach (na stronie startowej) są średnio rozmieszczone, są zbyt duże w stosunku do kwadratu i nie zawsze są na śrdoku optycznie...
pozatym średni jest symbol kawy i kartki w tych dwóch kategoriach ;)

no i jak mam się czepiać w stylu windows "content" nie jest środkowany, a ikony są płaskie :P

ale ogólnie ja widze potencjał, tylko nie wiem czy takie wzorowanie jest ok ;)
Pulpetto
Może to ja jestem jakiś dziwny, ale nie przeszkadza wam ta czcionka? Średnio się ją czyta
memory
http://metroui.org.ua/
!*!
Cytat(memory @ 6.03.2013, 13:51:45 ) *

To wygląda jeszcze głupiej niż na laptopie z win8.
r4xz
Tak prosta strona... aż się kusi o RWD oraz funkcjonalność z wyłączonym JS.
No i wygląd też mi się nie podoba, niby proste, ale tu takie ikony, tam takie (patrz: "wstecz" oraz te na głównej)... co do czcionki to się zgodzę z Pulpetto.
skowron-line
http://promoajans.com/envato/metro-demo/
dobby
Dla mnie zdecydowanie na minus to brak menu na podstronach, bo albo trzeba cofać, albo kolejne podstrony w nowym oknie otwierać. Przeglądarka tez tego nie lubi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.