Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]PDO - wyświetlanie wyniku w warunku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Laran
Witam.

Oto kod który napisałem:
  1. if (isset($_GET['id'])) {
  2. $newsIDmain = $_GET['id'];
  3.  
  4. $stmt = $mysqli->prepare("SELECT id, title, content, date, author, category, published FROM ".$db_table_prefix."news WHERE id='".$_GET['id']."'");
  5. $stmt->execute();
  6. $stmt->bind_result($newsID, $newsTitle, $newsContent, $newsDate, $newsAuthor, $newsCategory, $newsPublished);
  7. $row = $stmt->fetch();
  8.  
  9. if($row)
  10. {
  11. [color="#FF0000"]while ($stmt->fetch())
  12. {
  13. echo "$newsTitle, $newsContent, $newsDate, $newsAuthor, $newsCategory, $newsPublished";
  14. }
  15. $stmt->close();[/color]
  16. }
  17. else
  18. {
  19. [b]$stmt->close();[/b]
  20. header("Location: admin_news.php"); die();
  21. }
  22. }
  23. else
  24. {
  25. header("Location: admin_news.php"); die();
  26. }

Problem zaznaczyłem na czerwono. Wyniki nie wyświetlają się, a gdy zmienię "while ($stmt->fetch())" na "while ($row)" to strona ładuje się kilkanaście sekund i dostaje kilkaset tych samych wyników (tzn.zapętla się to echo).

Dodatkowo pytanie związane z pogrubioną linijką. Czy $stmt musi zostać zamknięte jeśli przekierowuje na inną stronę czy nie? Nie byłem pewien więc dodałem.
Laran
Kolorowanie składni nie działa jeśli umieszczę coś w znaczniku php

Problem to:
  1. while ($stmt->fetch())
  2. {
  3. echo "$newsTitle, $newsContent, $newsDate, $newsAuthor, $newsCategory, $newsPublished";
  4. }
  5. $stmt->close();

Pytanie to:
  1. else
  2. {
  3. $stmt->close();
  4. header("Location: admin_news.php"); die();
  5. }
Laran
Jakieś pomysły jak to rozwiązać? Nie mam pojęcia czemu zawartość echa się nie wyświetla, gdy spełnione są warunku. Dla pewności dodałem echo niezawierające zmiennej tylko zwykły tekst i wyświetliło normalnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.