Albo otwiera blanka jeśli user nie podał strony. Kliknij w mój nick to sam zobaczysz.
Ogólnie ja z punktu UX widzę to tak:
- przycisk "Logowanie" zamieniłbym od razu na formularz logowania (jeden klik mniej), a dodatkowo dzięki temu logowanie byłoby dostępne z poziomu każdej podstrony,
- przycisk "Rejestracja" jako większy (ale bez przesady) link w boksie logowania,
- "Czytaj" nie ma sensu jeśli cały tekst jest na stronie - to ma sens tylko przy zajawkach,
- Na profilu dopiero strona autora. I nie jako znowu belka, bo nikt się nie kapnie

- tytuł w belce to jakiś nice-url,
- pod wpisem lub poniżej belki, równane do prawej, jego tagi,
- w profilu widoczne podstawowe dane, ale z osobną zakładką na dotychczasowe wpisy. Kilka ostatnich (5?) wraz z paginacją na starsze. Zamiast zakładek może być jakiś akordeon. Dzięki temu nie będzie bałaganu, a wszystko czytelne i nie przeszkadzające sobie nazwajem. Same tytuły nie mówią wiele, a i tak joinujesz się z tabelą wpisów. Dla oszczędności można niby zrobić zajawkę, ale zajawka i jakikolwiek kod to zawsze są problemy z parsowaniem, więc darowałbym sobie,
- można się pokusić o wydzielenie w profilu tagów tegoż usera i jego "prywatnej chmurki", dzięki czemu będzie wiadomo od razu w czym user jest dobry.
No i jeszcze jedno mi się skojarzyło. Mamy listę wpisów usera, ale co z dotarciem do własnych lub czyichś komentarzy? Czasem są one lepsze niż wpisy. No i niemal pewne jest, że będą użytkownicy jedynie komentujący, ale sami nic nie piszący. To też można wyłapać. Zastanawiałbym także nad ewentualną możliwością edycji/usunięcia własnego komentarza, czy raczej w przypadku oznaczenia jako "usunięcie" domyślnego "zamykania" go przez hide(). Tak by nie było go od razu widać, ale user nie miał też możliwej ingerencji w tok, który jest wszak częścią dyskusji i pewne braki by go zaburzały oraz jednocześnie był dowód na ewentualne krzywe teksty usera.
PS: Nie... Nie mam doświadczenia w UX jako takim, ale dużo siedziałem i siedzę z frontem lub osobami za niego odpowiedzialnymi.