Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Cały czas przedłużana domena o kilka dni
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-JanDzban-
Cześć

chciałbym wykupić mniej popularną domenę która kiedyś była moja ale przez skąpstwo postanowiłem poczekać aż wygaśnie i znów kupić po taniości.

Oczywiście nie zdążyłem tego zrobić i jakiś rejestrator to zrobił. Zrobił to za pierwszym razem na kilkanaście dni. Przeczekałem, chciałem zarejestrować a tutaj znowu przedłużone o kilka dni. Przeczekałem te klika dni i znów inny rejestrator wziął ją na kilka dni. Przeczekałem kilka dni i? zajęta na kolejne pięć dni.

Mógłby mi ktoś wyjaśnić na czym to polega i jak temu zapobiec?

Wspomnieni rejestratorzy ową domenę cenią jak złoto...

Pozdrawiam
Jan Dzban
goukan
Nie wiem napewno, ale mogą to być chyba jakieś boty które wykupują domenę właśnie aby sprzedać?
-JanDzban-
W jaki sposób wykupują ją na kilka do kilkunastu dni?
lobopol
Zapewne jest to kwestia umów.
PrinceOfPersia
Cytat
Zrobił to za pierwszym razem na kilkanaście dni.

nie kupują, tylko rezerwują, a potem nie płacą. Ty też możesz tak zrobić. Jak się rejestrujesz domenę gdzieś na nazwie.pl, to masz potem 2 tygodnie do zapłaty, widocznie rezerwują sobie, a potem próbują odsprzedać, a jak nikt się nie zgłosi to nie płacą (tak przypuszczam, nie wiem na pewno).

No, a niezależnie jeszcze od indywidualnych regulaminów konkretnych firm, to domena internetowa (ogólnie) może być w kilku stanach już odgórnie ustalonych przez jakąś tam komisję: http://www.dns.pl/stanydomeny.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.