Dziękuje wam za wartościowe opinie, ale mam jeszcze kilka próśb o rozwinięcie myśli:
Cytat
- brakuje dokumentacji
- metody są niezrozumiałe
-myśle że niezrozumiałe metody wynikają właśnie z tego powyżej. Postaram się pomyśleć o jakiejś dokumentacji przy następnym projekcie.
Cytat
- to że zmieniłeś doctype na html5, nie znaczy że jest to od razu strona pisana w tym standardzie
Wiem o tym, że nie wystarczy zmienić doctype. Możesz pokazać mi dokłądnie gdzie odbiegam od standardu, gdyż korzystałem tylko z dokumntacji w3c i
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...ethost14.com%2FCytat
- zainteresuj się w PHP standardem PSR jeśli chodzi o nazewnictwo np. namespace pl\news co to jest to pl?
- ok poczytam o PSR, no to 'pl' to nawyk który przyjąłem w pisaniu na Androida/Jave - tam się w ten sposób nazywa przestrzenie nazw, tak samo jak metody nazywam: jakasMetoda() - źle to jest widziane w PHP?
Cytat
1.1 - tworzysz pełno pustych znaczników, nie wiadomo po co
1.2 - niepotrzebnie rozbiłeś sekcje CSS na osobne pliki
ad 1.1 - zgadzam się tutaj zawaliłem - zwrócę na to uwagę przy następnym "projekcie"
ad 1.2 - obawiałem się że styl css na ponad 1000 linijek kodu bedzie źle widziany i mało czytelny, ale jeśli tak się nie robi to postaram się to wyeliminować.
Cytat
Zmień wygląd strony, usuń placeholdery ("Logo umieść tutaj" ?questionmark.gif), podmień testową szachownicę na coś innego, bo teraz absolutnie nie nadaje się do pokazania.
- Czemu placeholdery wywalić?
Co do grafiki: "Logo umieść tutaj" szachownicy, obrazków facebooka to już coś do czego nie przywiązywałem uwagi, gdyż grafika to nie moja działka, chociaż z drugiej strony jeśli chce coś pokazać podczas rozmowy kwalfikacyjnej to pasuje żeby strona z każdego aspektu była dopracowana
Zmiany:
Warning
: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string
, array given in
/home
/vol10
/byethost14
.com
/b14_12903337
/htdocs
/inc
/controller
/Validator
.inc on line
8
- Dziękuję ślicznie

poprawione
$menuView=$this->navigationMenu(null,null,null,'all',null,null,null);
- wyrwałem chwasta teraz argumentem jest po prostu tablica
Cytat
- poprawione
Podsumowanie:
Potrzebowałem opini ludzi którzy na PHPie zjadają zęby, żeby zobaczyć w którym miejscu ja jestem. Moje wnioski to: narazie wstrzymam się z szukaniem pracy, poczytam o "PSR", "ACL" zrobie kolejny projekt używając np: "Twitter Bootstrap" - jeśli uznam że błędów z bieżącego projektu już nie popełniłniam to wrzucę tutaj do oceny.
Jeszcze jedno pytanie: Czy np. gdybym się zajął nauką Frameworka czy to mogło by wyeliminować błędy z w/w projektu i narzucić mi przyjęte zasady w phpie? Czy narazie zrobić wszystko na czystym PHPie tak jak napisałem wyżej i zapomnieć o Frameworku i pracy na jakiś czas?