Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] Własny popup - czekanie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
gulgul
Witam,
Chciałbym zrobić własny popup, który wstrzymywałby resztę skryptów (asynchronicznych) dopóki nie zostanie wciśnięty odpowiedni przycisk - taki prosty Alert.

Chcę skorzystać z ZURBowego Reveal'a. Wywołując go np. tak:
  1. $('#alertModal').reveal(
  2. {
  3. 'closed':function(){
  4.  
  5. },
  6. 'open':function(){
  7.  
  8. }
  9. });

Problem w tym, że jeżeli za revealem dam np. alert(1) to zanim pojawi się modal to wyświetli mi się alert.
I tu bardzo bym prosił o pomoc - jak zablokować wykonywanie reszty (np. alert(1)) aż do momentu naciśnięcia przycisku o id #alertModalOK, wliczając w to animację?

Zgodnie z dokumentacją 'closed' zostaje wywołana po skończeniu animacji zamykania, a 'open' przed rozpoczęciem animacji otwierania.
Crozin
Czegoś takiego nie powinno się robić - doprowadzisz tym sposobem jedynie do zawieszania interfejsu strony/utracisz responsywność. Zwyczajnie kod, który chciałbyś wykonać po zamknięciu okna umieść w callbacku do tego celu przeznaczonego, tutaj: closed.
gulgul
Ok rozumiem. Preblem polega jednak na tym, że dostałem jakiś projekt który działa synchronicznie i mam np.

1. ...
  2. //do somethink
  3. alert('bla bla');
  4. //do after alert button pressed
  5. ...

I teraz chcę się pozbyć tego alerta i stowrzyć swojego a przy tym by w danej funkcji była zachowana synchroniczność.
Tu przyszłościowo może też być zamiennik confirm() więc jest ewidentnie potrzebne oczekiwanie na reakcję.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.