problem w tym iz po wyswietleniu wyniku dzialania skryptu mam nieporzadany ciag znakow " "
i nie wiem jak sie go pozbyc
<? /////////////////////////////////////////////// //tu pobieram dane ze strony /////////////////////////////////////////////// $f=curl_init(); curl_setopt($f, CURLOPT_URL, \"http://www.tf.pl/view.php?art=5911\"); curl_setopt($f, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); $strona=curl_exec($f); curl_close($f); //////////////////////////////////////////////// //zamieniam nieporzadane ciagi znakow ///////////////////////////////////////////////// if ($strona<>\"\") { ////////////////////////////////////////// //wyciagam interesujacy mnie fragment kodu ///////////////////////////////////////// $dane = str_replace(\"<td bgcolor=#.*? align=left>\", \"\", $dane); $dane = str_replace(\"<td bgcolor=#.*? align=right>\", \"/\", $dane); $dane = str_replace(\"/<.*?>/\", \"\", $dane); ////////////////////////////////////////////////// //po wyswietleniu wyniku dzialania kodu powyzej wszystko jest tak jak chcialem, al ... //wyswietla: //<body> styczeń/3,9/3,4/2,9/3,1/1,5/1,8/0,8/0,8/0,4/0,4 luty/2,1/1,...i</body> // chce sie pozbyc ciagu \" \" uzywam funkcji preg_replace //////////////////////////////////////////////////// $strona = preg_replace(\"/ /\", \".\", $strona); //////////////////////////////////////////////////// //niestety, w tym przypadku nie chce mi zamienic tego ciagu znakow //probuje wiec obejsc problem i uzywam explode do podzielenia danych // w obu przypadkach wynik jest taki sam - nie wyswietla mi prawidlowo danych //ktore chcialbym wyswietlic, znaczy nic nie wyswietla //////////////////////////////////////////////////// $rok = explode(\"/ /\", $dane); $rok = explode(\" \", $dane); echo $rok[3][1]; } ?>
czy jest jakas funkcja, ktorej moglym uzyc?
czy moze zle uzylem ktorejsc z funkcji?