Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prosze o informacje na temat zrobienia phpMyAdmin na serwerk
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Si@r@
Witam

Prosze o wszelkie informacje na temat zrobienia panelu administracyjnego phpMyAdmin na serwerku Linuxowym baza MsQl jest i Apahe tez co dalej jak to krok po kroku zrobic czy moge to zrobic na swoim koncie?
dragossani
Naturalnie, ale w czym problem? Zciągasz najnowszą wersję, rozpakowujesz, poprawiasz plik konfiguracyjny, wrzucasz ftp'em czy tam czym chcesz na konto i już.
Si@r@
Musze zrobic tak bym mial dostep przez baze sql do swojego konta czyli np wpisuje adres www.sql.domena.pl podaje swoj login i haslo i loguje mnie na moje konto a reszte juz robie sam smile.gif o to mi chodzi!! Nie mam pojecia jak to zapakowac na serwer linuxowy wlacznie z phpMyAdminem prosze o pomoc jak to zrobic krok po kroku bo reszte juz wiem jak zrobic po prostu chce mioec stronke w phpnuke itp nie mam uprawnien do mieszania na serwerku dlatego musze to powiedziec adminowi on mi to zrobi ale potrzebuje szczegolowy opis krok po kroku az do momentu jak bedzie dzialao pod adresem w/w smile.gif

Z gory dzieki smile.gif
scanner
a) jak admin nie potrafi, to dupa a nie admin?
cool.gif zajrzaleś do dokumentacji PhpMyAdmin?
c) nie wiesz, jak postawić VirtualHost?
d) nie potrafisz używać języka polskiego?
e) nie potrafisz uzywać wyszukiwarki?

Na wszystkie te pytania odpowiedzi udzieli ci pan RTFM. WSZYTSKIE tematy jakie potrabujesz były na tym forum. Brakuje tylko chyba tematu jak wlożyć dyskietke do stacji, czy w która strone kręci sie CD-ROM, ale z tym juz sobie dasz rade.

BTW: kup sobie nową klawiaturę, bo ta której używasz, nie reaguje, gdy naciskasz klawisze ze znakami przestanowymi.
DeyV
Cytat
BTW: kup sobie nową klawiaturę, bo ta której używasz, nie reaguje, gdy naciskasz klawisze ze znakami przestanowymi.

cool tongue.gif rolleyes.gif 8)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.