Mój kod:
jQuery:
<script language="javascript"> $(document).ready(function() { $("#control").toggle( function () { $('#target').removeAttr("disabled"); $('#control').empty().append("Save"); $('#edit_field').load("edit.php"); $.ajaxSetup({ cache: false }); }, function () { $('#target').attr("disabled", true); $('#control').empty().append("Edit"); $('#edit_field').load("display.php"); var refreshId = setInterval(function() { $("#edit_field").load('display.php'); }, 1000); $.ajaxSetup({ cache: false }); }); }); </script>
HTML:
+ pliki edit.php i display.php z odpowiednimi zapytaniami do bazy.
Co chciałem osiągnąć? Po załadowaniu strony, pole tekstowe wyświetla dane z pliku display (+ odświeżanie 1000ms). Po kliknięciu w <a> w to samo miejsce ładuje się plik edit (bez odświeżania), po ponownym kliknięciu w <a> rekord jest zapisywany/aktualizowany w bazie danych i pole wraca do strony display która wyświetla zaktualizowany rekord. Oczywiście nie działa tak jak chcę. Po pierwsze nie bardzo jestem w stanie sprawić by na dzieńdobry się pojawiało pole display (mogę od kopa z odświeżaniem wstawić w diva, ale po kliknięciu na edytuj, dalej się odświeża), a drugi problem to taki, że po kliknięciu w edit, pole się zmienia z powrotem na display po sekundzie. Pomocy!