Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][HTML][PHP]OnChange w IE8
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gablot
w IE8 nie działa poprawnie onchange... muszę kliknąć drugi raz żeby zaskoczyło proszę o pomoc(dziala poprawnie w IE10 oraz FIrefox)
kod:
  1. <script language="javascript">
  2. function addInput()
  3. {
  4. document.getElementById('text').innerHTML += "<label id='element_4_1' class='description' for='element_4'>Podaj LOGIN do aplikacji: </label>";
  5. document.getElementById('text').innerHTML += "<input id='element_4' name='login' class='element text small' type='text' maxlength='20' value=''/>"
  6. }
  7. </script>

oraz

1. <input id="element_1_1" name="rej" class="element radio" type="radio" value="1" onChange="addInput();"/>

gablot
dodałem ponizszy kod i nic sad.gif
  1. function radioClick()
  2. {
  3. this.blur();
  4. this.focus();
  5. }
  6. <input type="radio" name="rad" value="1" onclick="radioClick" onchange="alert(1);"/>

brak pomysłów.
buliq
Co chciałeś zrobić? Bo twój kod nic nie robi (widocznego)
gablot
tak zrozumiałem to co było w linkach powyżej.... a to że nic to nie robi to akurat widzę sad.gif

Muszę opuścić radio aby w IE8 onchange zadziałało. Nadal nie wiem jak doprowadzić do tego żeby po kliknięciu dodał element.
MadMark
A dlaczego nie onclick zamiast onchange ? Wystarczy tylko po kliknięciu sprawdzić element który kliknęliśmy jest zaznaczony lub odznaczony na podstawie this, czyli w co kliknęliśmy.

Zrezygnuj z onchange, będzie łatwiej i wszędzie będzie działać :]
-gablot-
już wiem w czym był problem. miałem dwa wpisy <script type="text/javascript" src="view.js"></script> i poniżej jeszcze ten co pisałem na początku. Co prawda teraz działa ale nie wiem jak dołączyć ten pierwszy wpis aby było poprawnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.