Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: funkcja js która wywołuje funkcję z pliku .php
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
szwaqu
Witam!
Mam spory problem i nie ma pojęcia jak sobie z tym poradzić. Otóż od pewnego czasu zajmuje się inteligentynm sterowaniem budynkow pry pomocy karty przekaźników AVT5250. Aby móc sterować tą, kartą muszę załadować do niej plik html, w którym są funkcje javascript. Nie ma możliwości wgrania na kartę pliku php. Po wpisaniu adresu karty wyświetlam stronę do inteligenetnego zarzadzania gdzie mogę włączać/wyłączać światła lub ustawiać godzinę uruchomienia danego światła. Jeżeli zamknę przeglądarkę to skrypt się nie wykona bo działa po stronie klienta a nie serwera. Chiałby przygotować stronę w php w której użytkownik wpisywałby o której urządzenia miają się wpłączyć a o której wyłączyć a następnie wysyłać te dane do bazy danych i to przechowywać na serwerze. Kolejno plik konfiguracyjny html który jest wpgarny na katę przekaźników za pomocą skryptu w php miałby ładować dane do formularza. Moje pytanie brzmi w jaki sposob mogę za pomocą funkcji w JavaScript wywolywać funkcję php, która jest w pliku php na serwerze.
ssstrz
AJAX http://en.wikipedia.org/wiki/Ajax_(programming) jeszcze uzależnione to jest jaką masz przeglądarke
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.