Walcze i walcze i ciągle napotykam problemy z którymi nie bardzo wiem jak sobie poradzić.
Oto kawałek kodu w którym chciałbym zamontować jakis "onclick" po którym dopiero nastąpi zapisanie danych do bazy /aktualizacja lub dopisanie nowego rekordu. Po sprawdzeniu czy istnieje w bazie nm i sn jesli jest to UPDATE jesli niema to INSERT i wtedy "onclick" potwierdzający że chcę to zrobić.
Pod diva i divb sa schowane tylko opisy stylu.
Zastanawiam sie czy takie rozwiązanie wogole ma sens, co prawda działa i robi co trzeba ale nie jest to do konca tak jak chcę.
Zależy mi na dodatkowym kliku potwierdzającym zapis i nie mam bladego pojęcia jak ... i gdzie umieścić buttony a może poprostu powinienem to zupelnie inaczej skonstruować ?
Sorry jeśli "kod" nie jest zbyt czytelny ale dopiero się uczę.
if ($row['nm'] == $marka && $row['sn'] == $model){ echo $row['nm']." ".$row['sn']." - istnieje! "; $nsm = $row['sm'] + $sm; echo "razem: ".$nsm; $update = (mysql_query("UPDATE test SET sm = '$nsm', da = '$dati' WHERE id = '$id'")); if(!$update) echo $diva.'Some errors detected ...'; } else { $query = "INSERT INTO `test` (nm, sn, sm, dd) VALUES ('$marka', '$model', $sm, '$dati')"; } } if (!$result) { } else { }