Hejka,
piszę synchronizacje mojego kalendarza w aplikacji z Google Calendar.
No i z kalendarza google poszlo do mojego kalendarza wydarzenie X. I teraz zmieniłem tytuł tego wydarzenia zarówno w mojej aplikacji jak i w kalendarzu google. No i podczas synchronizacji zmiana, ktorą zrobilem w kalendarzu google powinna nadpisać moją zmiane w mojej aplikacji. Tu jednak pojawia sie problem, gdyż nie jestem w stanie stwierdzić czy tytul w kalendarzu googe sie zmienil czy nie. Jestem w stanie swtierdzic czy sie zmienil w mojej aplikacji, ale nie czy w kalendarzu google. Google z tego co szukałem nie przekazuje takiej informacji. Jak więc moglbym to zrobic?
Jedyne co mi przychodzi do glowy, to w mojej aplikacji trzymac wszystkie dane wydarzenia z kalendarza google, ktore pobralem w czasie ostatniej synchro. Wowczas podczas aktualnej synchro moge je ze sobą porownac przez co będę wiedzial, czy zmiana byla w kalendarzu google czy nie. No ale wydaje mi sie to ciut przerost formy nad trescią, bo na dobrą sprawę musze dla kazdego wydarzenia robic niejako kopię i ją przechowywać.
Orientuje się ktos, jak to robią inne aplikacje, ze wiedzą ze to zmiana była w kalendarzu google?