Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Bezpośrednie drukowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ka7
Czy istnieje możliwość drukowania standardowym skryptem JS

1. <script>
  2. <!--
  3. function doit(){
  4. if (!window.print){
  5. alert("Nie mozna wydrukowac strony")
  6. return
  7. }
  8. window.print()
  9. }
  10. //-->
  11. </script>
  12.  
  13. <a href="java script:doit()">drukuj</a>

Z pominięciem wysłania pliku do drukarki? Z systemu drukuje dużo rachunków i jest to po prostu uciążliwe.
PHP i stworzenie osobnych arkuszy dla drukarki odpada, tak samo jak tworzenie PDF.
com
co to znaczy drukowanie z pominięciem wysłania pliku do drukarki?
ka7
po kliknięciu na link z tego skryptu otwiera się w przeglądarce jeszcze jedno okno z podglądem wydruku. Dopiero kliknięcie w nim drukuj wysyła tekst na drukarkę.

Chodzi mi o pominięcie tego - klikam w link, zawartość strony do której ten prowadzi drukuje się automatycznie.
com
tak to jest zaimplementowane, ponadto każda przeglądarka wykonuje to inaczej jak widać bo ja mam co innego smile.gif tego nie przeskoczysz, no chyba że zastąpisz przeglądarkę własna apką biggrin.gif
ka7
Słowo nie da się jakoś do mnie nie przemawia.

Znalazłam http://stackoverflow.com/questions/1103607...ntdialog-in-ie9 ale to nie działa pod innymi przeglądarkami (swoją drogę pod IE też nie). Do firefoxa jest jakiś dodatek (też js) który ponoć ma omijać potwierdzenie wydruku.
Turson
Bezpośrednie drukowanie jest raczej niemożliwe z tego względu, iż wyobraź sobie, że masz podłączoną drukarkę na stałe do pc, serfujesz sobie po necie a tu nagle wydruk 99999 ston nie wiadomo skąd smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.