Problem: chcę wyjąć 10 losowych rekordów z bazy danych i każdy z nich umieścić w oddzielnym divie, który będzie domyślnie ukryty. Użytkownik ma widzieć jednego diva, gdzie będzie pierwszy rekord (jest to pytanie i 6 odpowiedzi) i dopiero po kliknięciu odpowiedniego buttona ma się schować 1 i ujawnić drugi div. I tak dalej aż do 10. Problem niby rozwiązałem ale tak łopatologicznie, że aż mi wstyd, poza tym divy jakoś nie chcą się chować.
Kod:
} } for ($i=0; $i<count($pytania); $i++) { ?>
Oczywiście, tutaj zrobiłem tylko wyświetlanie pytań.
Do tego stworzyłem 10 selektorów id w pliku CSS (div1, div 2 itd.). W jQuery zrobiłem "łańcuszek", który po kliknięciu buttona w div1, chowa div1 i wyrzuca(fadeIn) div2 itd. Problem w tym, że po załadowaniu wyrzuca mi wszystkie 10 divów, każdy z ładnie wylosowanym z bazy danych pytaniem ALE wszystkie są widoczne i na stronie robi się oczywiście syf. Zaznaczam, że nie chodzi mi o to by były niewidoczne, tylko by były "zniknięte" od momentu, w którym powstają, ale żebym potem mógł je wywołać.
Jakaś podpowiedź jak zrobić cwaną pętlę by uniknąć 10 id i 10 operacji w jQuery, uznam za nadprogramowy bonus i dowód na nieskończoną mądrość użytkowników tego zacnego forum