Witam,
mam do zrobienia „Zarządzalny serwis WWW”, ale niestety mam braki w tej dziedzinie, bo chyba z 10 lat nie maiłem z ty styczność, czy może mi podać jaką literaturę jak budować estetyczne i nowoczesne witryny?
W moim projekcje powinno się znaleźć:
–zastosowanie relacyjnej bazy danych (np. MySQL) do przechowywania zawartości serwisu,
–dwupoziomowe menu
–uwierzytelnianie użytkowników serwisu (administratorów) w panelu administracyjnym (osobna tabela do przechowywania użytkowników serwisu) – zastosować uwierzytelnianie z wykorzystaniem sesji,
– plikacja powinna rejestrować podstawowe informacje o odwiedzającym witrynę (data, adres domenowy, adres IP, ilość wywołań skryptu przez danego użytkownika, itp.),
– przechowywanie informacji powinno odbywać się w pliku tekstowym (zaprojektować strukturę rekordów w pliku) lub relacyjnej bazie danych,
– wizualizacja podstawowych statystyk (np. Ilość odwiedzin w dniu/tygodniu/miesiącu, z jakich adresów najczęściej odwiedzano serwis, z jakich domen najczęściej odwiedzano serwis, statystyki odwiedzin dla poszczególnych plików PHP serwisu, itp.) z wykorzystaniem SVG,