Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Projek na zaliczenie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
compal
Witam,

mam do zrobienia „Zarządzalny serwis WWW”, ale niestety mam braki w tej dziedzinie, bo chyba z 10 lat nie maiłem z ty styczność, czy może mi podać jaką literaturę jak budować estetyczne i nowoczesne witryny?

W moim projekcje powinno się znaleźć:
–zastosowanie relacyjnej bazy danych (np. MySQL) do przechowywania zawartości serwisu,
–dwupoziomowe menu
–uwierzytelnianie użytkowników serwisu (administratorów) w panelu administracyjnym (osobna tabela do przechowywania użytkowników serwisu) – zastosować uwierzytelnianie z wykorzystaniem sesji,
– plikacja powinna rejestrować podstawowe informacje o odwiedzającym witrynę (data, adres domenowy, adres IP, ilość wywołań skryptu przez danego użytkownika, itp.),
– przechowywanie informacji powinno odbywać się w pliku tekstowym (zaprojektować strukturę rekordów w pliku) lub relacyjnej bazie danych,
– wizualizacja podstawowych statystyk (np. Ilość odwiedzin w dniu/tygodniu/miesiącu, z jakich adresów najczęściej odwiedzano serwis, z jakich domen najczęściej odwiedzano serwis, statystyki odwiedzin dla poszczególnych plików PHP serwisu, itp.) z wykorzystaniem SVG,
PrinceOfPersia
Cytat
czy może mi podać jaką literaturę jak budować estetyczne i nowoczesne witryny?

"Nie każ mi myśleć" (nazwa książki)

Cytat
– wizualizacja podstawowych statystyk (np. Ilość odwiedzin w dniu/tygodniu/miesiącu, z jakich adresów najczęściej odwiedzano serwis, z jakich domen najczęściej odwiedzano serwis, statystyki odwiedzin dla poszczególnych plików PHP serwisu, itp.) z wykorzystaniem SVG,

jeli zrobisz wizualizację po stronie przeglądarki (w JavaScript) to możesz użyć biblioteki D3, która jest wprost idealna do tego - http://d3js.org/

W moim projekcje powinno się znaleźć:
Cytat
–zastosowanie relacyjnej bazy danych (np. MySQL) do przechowywania zawartości serwisu,
–dwupoziomowe menu

trochę na głowie postawione te wymagania projektu, bo sposób przechowywania danych czy rodzaj menu powinien byc uzależniony od specyfiki projektu (ew. od możliwości technicznych/finansowych/czy zwykłych umiejętności), a nigdy nie zakłada się na sztywno "menu ma być dwupoziomowe, bo tak mówię"

Cytat
– przechowywanie informacji powinno odbywać się w pliku tekstowym (zaprojektować strukturę rekordów w pliku) lub relacyjnej bazie danych,

tak samo tutaj. Plik tekstowy i relacyjna baza to nie jedyny możliwy sposób zapisu danych... ten, który ci to zadał chyba sam przysypiał trochę na wykładach z informatyki...

Może się czepiam, ale wydaje mi się, że polskie uczelnie nie kształcą dobrze w temacie informatyki, co jest widoczne przez dość głupie założenia tego projektu na zaliczenie. To jakaś prywatna, czy państwowa szkoła?
KR2615
@compal umieść ten temat w dziale Forum: Kupie to na pewno dostaniesz kilka interesujacych propozycji, m. in. ode mnie.
!*!
@compal - przestań sobie robić jaja. Jesteś na medycynie i nagle znienacka zaatakowało Cie programowanie?
Na jakim kierunku trzeba robić projekty na zaliczenie związane z programowaniem a nie mieć o tym zielonego pojęcia?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.