Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][OOP] Klasa do validacji pól
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
Adi32
Witajcie.

Musze zrobić klasę Validate która będzie prosta w użyciu itd itp podam przykład:

1. <label><input type="text" name="email" value="{$email}"><span class="email error hide">Podany email jest nieprawidłowy</span></label>
  2.  
  3. script:
  4.  
  5. Validate = new Validate()
  6. Validate.add('email'); // dodajemy inputa email do validacji, teraz po evencie blur pojawi sie span z treścią błędu a przycisk submit będzie nieklikalny
  7. Validate.add('inny_input_np_password') // klasa ma zdefiniowane podstawowe pola, jesli pole nazywa sie email to wie ze muszi value przemielic w regexp, dodatkowo nie występuje konflikt i walidacja działa jednocześnie z polem email i password
  8. Validate.remove('email'); // a teraz w polu email można wpisac dowolną wartość albo nic nie wpisywać, tego właśnie osiągnąć nie mogę
  9.  

I tu moje pytanie - jak zabrać się za klase do walidacji która jest bezkonfliktowa i można dodawać i usuwać pola do walidacji?

Jedyne co mi przychodzi do głowy to wykorzystanie "unbind" ale może jest jakieś lepsze wyjście...
owca_82
Skorzystaj z wzorca obserwator wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.