Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]Prostota :)
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Kamis
Robię stronkę dla pewnego stowarzyszenia.

Moje założenia:

- bardzo PROSTY design (jeśli zaszaleję z grafiką strona będzie wyglądać strasznie pusto/ bo będzie mało textu)

- PRZEJRZYSTOŚĆ ale i SCHLUDNOŚĆ

- Czysty, jasny kod (walidor czepia się tylko do flasha)

- "widzialność" we wszystkich przeglądarkach/ rozdzielczościach

Zmiany:
>Kod
- połączenie menu w jednego flasha (teraz sprawdzałem tylko jaką zastosować odległość między linkami do podstron - dlatego są oddzielne flashe)

>Wizualne (wydaje mi się, że przesadziłem z tą prostotą). Nie chcę by ta strona była smutkiem i rozpaczą... jak ją ożywić nie przesadzając graficznie ?

Liczę na:
- cenne uwagi i proponowane zmiany.
Wulgarność wypowiedzi - niewskazana :)

Adres (tymczasowy):
http://www.student.twp.olsztyn.pl/~kamillo/serduszko/
wosz
Przesadziles z ta prostota, bo ograniczanie sie do bialego tla, czcionki times, jakichs przyciskow 'linkow' z kanciastej czcionki to kiepskie rozwiazanie.
Przeciez prostote mozna osiagnac w inny sposob, wcale nie rezygnujac z grafiki i css smile.gif
Kamis
To jest szablon strony. Graficznie będzie zmieniony. Chodzi o samo umiejscowienie elementów - czy jest sensowne.
olo_b19
Prezydałoby sie jakies fajne menu, nie białe, tak to by było OK
dag
Prostota i menu we flashu?? Lepiej zajmij się CSS.

Jeśli tworzysz stronkę dla pewnego stowarzyszenia to nie musi być obskurnie (tak jak w tym wypadku), lecz wystarczy estetycznie.
wosz
Cytat(Kamis @ 2004-11-12 19:05:18)
To jest szablon strony. Graficznie będzie zmieniony. Chodzi o samo umiejscowienie elementów - czy jest sensowne.

Umiejscowienie elementow jest ok... rownie dobrze menu moglo by byc na gorze poziomo, czy tez zupelnie po prawej stronie. Jedno drugiemu nie przeszkadza, dopiero po wykonaniu grafiki, wprowadzeniu css i przykladowego tekstu ( nie jakies tam times z trzema linijkami winksmiley.jpg ) bedzie mozna rzeczywiscie stwierdzic, czy wszystko ladnie sie komponuje. Odpowiednie zagospodarowanie przestrzenia nie gwarantuje jeszcze sukcesu i poki co ciezko przewidziec jak bedzie prezentowala sie twoja strona tongue.gif

myslalem, ze strona do ktorej podales link to ostateczna propozycja ;]
Ociu
Dla mnie prostota wygląda tak:
http://ociu.100tka.net/design/komputery/1.jpg

U Ciebie prostota przeszła najśmielsze oczekiwania winksmiley.jpg
Vertical
"Serduszka" to ty w to nie włożyłeś tongue.gif ale umiejscowienie może być. Nie jest ono zbyt skomplikowane, więc chyba jest takie, jakie powinno być.
pitbull82
Jak dla mnie przesada z tą prostotą.

Też nie lubię zbyt wiele zbędnych bajerów i grafiki, ale bez przesady. Jakieś efekty powinny być. Menu nie powinno się też składać ze zwykłego czarnego tekstu...

Zrezygnuj trochę z prostoty i dodaj więcej "bajerów" smile.gif
tytoo
"prostota" - powiedz ktos Cie poprosil bo wie ze potrafisz a ty chcesz to zrobic jak najszybciej questionmark.gif Nie zajelo Ci to wiecej niz godzine chyba?? Rozumiem ze bezsensu jak sie stronka wgrywa przez ponad 5 min ale bez przesady chyba ze to dla lynxa przygotowane biggrin.gif moze zastanow sie nad czyms mniej oklepanym niz logo na gorze i menu z lewej. Niech ta strona bedzie prosta ale niech czyms zaskakuje wogole moze miec np kasztal serca - to czerwone serce jest fajne kwadratowe i wogole - bardzo mi sie podoba biggrin.gif no i copy right mniejszymi literkami <lol>
NuLL
Wydaje mi sie ze lepiej zamienic slowo prostota na dostepnosc dla odwiedzjacego. Co sadzcie questionmark.gif Dla mnie to sie bardziej liczy.
-maciek-
Prostota?
A może ty nie znasz CSS?
A nie menu robić we flashu. Chyba zbyt dosłownie wziąłeś sobie "Proste jest piękne".
bela
Cytat
"Prostota też ma granice"

winksmiley.jpg

ja tam nie lubie flashowych duperelek, pozatym nie mam zainstalowanego flasha winksmiley.jpg
eUu@tlen.pl
Dam Ci przyklad prostej strony
www.naruto.w.szu.pl
mike
To jak każdy rzuca prostymi stronami to ja też rzucę :
http://gentoo.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.