Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery]NestedSortable jak zapisać do bazy danych kolejność?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
koraso
Witam,
Tworzę zarządzanie górnym poziomym menu do mojego systemu. Wpadł mi pomysł wykorzystania wtyczki NestedSortable. I wszystko fajnie, porobiłem pola adresu i tytułu linki w menu, można nimi przesuwać ale pozostał pewien problem. Nie wiem jak to zrobić, żeby link dodawany do pod-menu wiedział kto jest jego rodzicem. Czy ma ktoś może jakiś pomysł?
fizzlebubble
Przecież masz tam metode serialize... :-)

A nie łatwiej i szybciej byłoby coś takiego napisać od nowa? Przypisujesz do li data-position, np <li data-position="1">Twoj link</li>, używając jQuery UI zdarzenie drag&drop i ajaxem updatujesz konkretny wiersz.
koraso
Cytat(fizzlebubble @ 27.03.2014, 16:08:41 ) *
Przecież masz tam metode serialize... :-)

No jest serialize, ale nie za bardzo wiem jak to wykorzystać w odniesieniu do wartości pól formularza.

Cytat(fizzlebubble @ 27.03.2014, 16:08:41 ) *
A nie łatwiej i szybciej byłoby coś takiego napisać od nowa? Przypisujesz do li data-position, np <li data-position="1">Twoj link</li>, używając jQuery UI zdarzenie drag&drop i ajaxem updatujesz konkretny wiersz.

Uzywając tylko jQuery UI dam rade w miarę prosto zrobić "podmenu" i swobodnie nim manewrować tak jak jest w podanym w pierwszym poście przykładnie nestedSortable?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.