Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][CSS][HTML]Selektor active nie wyświetla się w Internet Explorer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Szunaj85
Mam przyciski w css zmieniające swój wygląd w zależności od statusu, czyli neutralny, zaznaczony, wciśnięty (w css hover, active).
Mam problem z selektorem :active. Gdy we wszystkich przeglądarkach ładnie działa oczywiście w Internet Explorer nie. I nie mam tu na mysli Internet Explorer 6, ale o wiele nowszą wersję.
Choć teoretycznie selektorem :active powinien działać, coś powoduje, że nie działa. Wydaje mi się, że któryś ze znaczników blokuje jego prawidłowe działanie. Proszę o pomoc jak mogę rozwiązać problem w pierwszej kolejności css, później JavaScript.
  1. <ul>
  2. <li><a href="strona.html"><em><b>Strona główna</b></em></a></li>
  3. <li><a href="podstrona_1.html"><em><b>Podstrona 1</b></em></a></li>
  4. <li><a href="podstrona_2.html"><em><b>Podstrona 2</b></em></a></li>
  5. </ul>

1. #header .box ul li a:hover { background:url(images/active.gif) left top repeat-x;}
  2. #header .box ul li a:active { background:url(images/active.gif) left top repeat-x;}
trueblue
Przetesowane w IE9, działa.
Szunaj85
Cytat(trueblue @ 27.03.2014, 17:59:04 ) *
Przetesowane w IE9, działa.
Testowałeś z samym znacznikiem <a> czy ze wszystkimi, które znajdują się w powyższym fragmeńcie kodu?
Bo gdy ja testuje z samym znacznikiem <a> też mi działa, ale nie o to tu chodzi.
Od kilku dni próbuję rozwiązać zagadkę, ale nie potrafię. Nie wiem co jest przyczyną... zbyt duża ilość znaczników, brak klasy.
Bardzo liczę na Waszą pomoc.
trueblue
Kopiowałem cały Twój kod.
Szunaj85
I co? Nie domyśla się ktoś co może być przyczyną. sadsmiley02.gif
Może jakieś sugestie, co dalej robić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.