Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dziwne zachowanie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Kinool
witam smile.gif zaobserwowalem dziwne zachowanie forum phpbb2 i nie tylko powiedzmy jak dodaje posta do forum gdzie wystepuje ciag "firm " (sacja na koncu) to wywala mi taki blad:
Cytat
Not Acceptable
An appropriate representation of the requested resource /posting.php could not be found on this server.

spotkal sie moze ktos z czyms takim??

albo o co mu chodzi?? dodam ze posty bez "firm " dodawane sa poprawnie
Chewolf
Wcale się nie dziwie... w końcu wiadomo że PHPbb jest system for przestażałym ... o przestażałym kodzie i wielu dziurach... Być może odkryłeś kolejną dziurę ... Gratuluje tongue.gif biggrin.gif
spenalzo
Na wersji 2.0.3 nic takiego nie ma miejsca, bo właśnie sprawdziłem ;p
Kinool
wina lezy najprawdopodobniej po stronie servera, bo sprawdzajac owe nieszczesne wyrazenie doszlo do tego ze jest na calym servisie nie tylko forum ale shout, newsy jednym slowem wszystko tam gdzie jest uzyte "firm " wywala ten blad, skrypty sprawdzilem u sniebie na localu i na innym serverze i bylo ok tzn blad ten nie wystepowal

ale co dalej z tym zrobic to pojecia nie mam sad.gif
patrycjusz
sprawdz wpisy w httpd.conf albo inne miejsce gdzie masz wirtualki wpisane, i czy nie ma gdzies podobnego wpisu (firm).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.