Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [IP]Da się wykryć dokładne miejsce nadania e-mail?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
grzesgracz
Hello!
Tak jak w temacie. W e-mailu jest IP (prawdopodobnie kompa, z ktorego zostal wyslany) ale co mi to mowi konkretnie?
Mam tez informacje na temat uslugodawcy - Aster w Wa-wie. Domena to acn.waw.pl, ale to pewnie nie wiele mowi...

Oszukal mnie koles na allegro i musze go sprawdzic najpierw zanim pojde na policje...wiec jak ktos wie, to prosze o pomoc. Dzieki!

Pozdrawiam,
Grzesiek
.dragonfly
Radze najpierw zglosic sprawe do allegro bo to oni sa wspolodpowiedzialni za takie przekrety. Jezeli chodzi ci o adres IP to z nim musisz zglosic sie do odpowiedniego dzialu Aster City, a oni moga ci dac adres tego nikczemnego czlowieka. Tego jednak nie zrobia bez jakiegos potwierdzenia zaistnialego faktu ze wzgledu na ustawe o ochronie danych osobowych. Takie jest moje zdanie smile.gif
spenalzo
Aster nie powinien ci dac danych tego kolesia. Idź od razu na policje, w koncu po to jest, żeby zgłaszać przestępstwa.
Puciek
Najpierw zgłoś sprawę na allegro, z tego co pamiętam allegro samo powiadamia policję o zaistniałym fakcie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.