Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odświerzanie ifrmae co 10 sekund i ...
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
tumeks
Witam!
Mam taki problem sam juz raczej do tego nie dojde kombinowałem juz od 3 dni i nic chodzi mi dokładnie o to takie coś, że iframe odświerza się co 10 sekund i ta stara stronka w tym iframe cał czas jest dopuki nie załaduję się nowa tak jest np. na www.soccerstand.com odświerza się grafika zostaje tylko te napisy się zmieniaja smile.gif

Pozdrawiam
revyag
W pliku, który ładujesz do iframe'a w sekcji <head> dajesz:
  1. <META http-equiv="Refresh" content="10">
tumeks
No ale patrz to zrobiłem tak i http://www.tumeks.natster.pl/1.html jak się odświerzy to nachwiel znika obrazek i po chwili się pojawia. Jak mam zrobic aby ten stary znikł jak sie dopiero nowy zaladuje smile.gif
revyag
A powiedz dokładnie co chcesz zrobić, bo jeśli chcesz odświeżyć tylko obrazek, tzn. po określonym czasie zmienić go na inny to nie trzeba odświeżać całej ramki.
tumeks
nie chodiz mi otakie cos że odświrza się całą stronka bo normalnie mam wszytko w php napsiane i jak przyjdzie do kogos wiadomosc to się zmienia graik na inna i dlatego musze cała stronkę odświerzyć i żeby to ładnie wyglodało ta stara stronka powinna być tak dlugo widoncza aż się nie zaladuje nowa.
revyag
Wiesz co, chaos panuje w Twoich wypowiedziach i ciężko się domyślić o co Ci chodzi.
Odświeżając ramkę zawsze będziesz miał efekt ładowania grafiki.
Podmienić obrazek możesz też przy pomocy javascriptu. Jednak trzeba to podpiąć pod określone zdarzenie.
Na końcu piszesz, że chcesz zmieniać całą stronę. To jak w końcu obrazek, czy strone ?
tumeks
no najlepeij całej strony smile.gif
revyag
W poprzednim poście napisałem że jak odświeżysz ramke, to będziesz miał efekt przeładowania grafiki, tego nie przeskoczysz. Nie da się zrobić tak, że strona nagle się podmieni smile.gif
Musiałbyś kombinować z podmienianiem warstw, a i tak nie wiem czy to by coś dało.
tumeks
no to zarejestruj sie na stronie www.epuls.pl i zoabcz jak tam sie to robi kod patrzyłem i jakos nie mogłem się połapać w tym kodzie. Na stronie chodzi mi o to że jak sie zalogujes zi przyjdzie wiadomosc odrazu się zmienia grafika i co jakis czas sie odswierza ta ramka.
bregovic
Zobacz parę stron, i pisz...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.