Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Ocena serwisu z szablonami
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Hagen
Witam. Chciałbym abyście zapoznali się z serwisem evantodesign.pl po czym go ocenili. Może tego nie widać, ale strona ma dość rozbudowany szkielet, dlatego może ktoś z was zauważy jakiś błąd choć wydaje mi się, że błędów nie powinno być.

Pozdrawiam i czekam na opinie.
tzm
zmniejsz sobie okno przegladarki i odpowiedz sobie sam na pytanie... czy z taka strona mozna sprzedawac szablony? w zasadzie widze blad na bledzie.
Hagen
Chodzi Ci o to że nie jest Responsywna ? Na razie nie będzie dostosowana do urządzeń mobilnych bo nie ma takiej potrzeby. Jeżeli widzisz błąd na błędzie to wskaż mi te błędy, oprócz tego że strona nie jest responsywna.
b4rt3kk
To dosyć dziwne, że nie jest responsywna, bo wygląda jakbyś ją robił w bootstrapie.

Tak na szybko:
1. http://evantodesign.pl/kontakt/?cat=0&s=%3Cscript%3E
2. Nie można kliknąc w kontakcie w pole e-mail (trzeba przechodzić tab)
3. U mnie na ubuntu 14.04 nie widać poprawnie czcionek (są też problemy z polskimi znakami, które przeglądarka zamienia na defaultowe)
4. Co to ma być? Dlaczego nie ma redirecta? http://evantodesign.pl/wp-comments-post.php
5. Przy komentarzach po kliknięciu tekst się nie zaznacza, nie ma też tab order (jak kliknę tab to mnie przenosi na górę strony)
6. Routing wygląda na to, że masz wpis w htaccesie do każdej podstrony? Przynajmniej tak to wygląda

Przelewów nie będę testował, bo nie mam zamiaru płacić.
Hagen
I to jest konkretna oodpowiedź. Szablon nie jest na żadnym frameworku. Postaram się to szybko naprawić wink.gif
Forti
Na wordpress jest. A to nawet gorzej tongue.gif
Hagen
Cytat(Forti @ 10.02.2015, 16:25:49 ) *
Na wordpress jest. A to nawet gorzej tongue.gif

Czemu tak sądzisz ?
Pyton_000
http://evantodesign.pl/wp-login.php
Dlatego
PrinceOfPersia
http://evantodesign.pl/szablon-allegro-supreme/
Cytat
Zaczynasz handel w serwisie allegro? Zapewne zastanawiasz się jak zwiększyć swoją sprzedaż. Przedstawiamy Ci rozwiązanie Twojego problemu, jakim jest szablon aukcji, który przykuje uwagę każdego klienta. Zastosowane rozwiązania graficzne, skutecznie zatrzymają go na aukcji, co stanowić będzie nowy rozdział w Twoim biznesie. Dzięki tak zaprezentowanej aukcji, Twój klient otrzyma w niezwykle przejrzysty sposób, wszystkie informacje potrzebne mu do podjęcia decyzji o zakupie Twoich produktów. Nasz szablon allegro sprawdzi się we wszystkich rodzajach aukcji, które prowadzisz, czyniąc je profesjonalną platformą sprzedażową Twojej firmy. Zaskocz swoich klientów i daj im mocny impuls do zakupów w Twoim sklepie allegro.

TL;DR? Równie dobrze mógłbyś wstawić tu Lorem Ipsum, bo i tak nikt tego nie przeczyta (szczególnie takiego marketingowego bełkotu)

http://evantodesign.pl/szablon-allegro-illusion/
Cytat
Uniwersalny szablon aukcji swoim wyglądem oraz stylistyką wykonania zachęca potencjalnego klienta do pozostania na stronie aukcyjnej, a zastosowane barwy idealnie skomponują się z większością wystawianych produktów. Jego przejrzystość oraz funkcjonalność ułatwia kontakt potencjalnym klientom oraz szybkie i bezproblemowe dokonanie zakupu, co bardzo często w tym biznesie decyduje o przewadze nad konkurencją. Dzięki możliwościom jakie daje nasz szablon allegro, Twój biznes ruszy z kopyta, a Twoje aukcje zaczną generować większe zyski.

Tu tak samo.
Polecam książkę "Nie każ mi myśleć". Ludzie tyle bełkotu wstawiają na stronach, a prawda jest taka, że nikt tego nie czyta i w większości przypadków takie teksty łechcą jedynie ego autora (ciekawe ile razy na tej stronie zostało powtórzone słowo "profesjonalny" czy "nowoczesny" itp.?)
tzm
wskazowka odnosnie opisow ktore @PrinceOfPersia wytknal.... wywal je. napisz w punktach jakie wymagania ma szablon, jakie technologie wykorzystuje, bootstrap, jquery, angular? z czym jest kompatybilny, presta, magento, wordpress czy inny cms? czlowiek ma w dupie co to za szablon, podoba mu sie, bedzie pasowal do jego systemu - kupi.

odnosnie rwd... jak nie ma potrzeby? urzadzenia mobilne maja wiecej rynku niz pecety teraz.. nie jestes rwd to nie ma Cie na wiekszosci rynku.
Forti
Cytat
odnosnie rwd... jak nie ma potrzeby? urzadzenia mobilne maja wiecej rynku niz pecety teraz.. nie jestes rwd to nie ma Cie na wiekszosci rynku.

proof? wink.gif
tzm
szukam szukam i wygooglowac nie potrafie... pod koniec zeszlego roku czytalem jakis raport seo od google z prognoza ze w tym roku wiekszosc wyszukan na ich systemach ma isc z urzadzen mobilnych co podobno sie sprawdzilo w styczniu. i to nie byl blog jakiegos mikro pozycjonera tylko podsumowanie google wiec osobiscie daje temu wiare - postaram sie zweryfikowac jak bede mial chwile.
Forti
w fimie kilkanaście serwisów, suma unid users to jakieś 5-6 cyfr miesięcznie, sesji znacznie więcej. Mobile to przedział 15-35% zależnie od serwisu. Z życia wzięte a nie statystyki od googla. Sporo ludzi na telefonie wyszukuje drobne info typu najliższy mcDonald i na tym się kończy.
Tuminure
Brak chęci zastosowania responsywności, nie oznacza, że strona może wyglądać jak gówno na mniejszych rozdzielczościach. Da się stworzyć stronę, która wygląda dobrze na mniejszych rozdzielczościach, bez stosowania media queries.

Moim zdaniem niedopuszczalna jest sytuacja, w której elementy strony (a w szczególności kluczowe elementy) z powodu niskiej rozdzielczości zaczynają na siebie chaotycznie nakładać lub zaczynają się pojawiać jakieś dziwne przejścia do nowej linii. Jak to rozwiązać? Bardzo prosto - ustalić minimalną szerokość i wyświetlić scrolla.

I choć nie jest to nowoczesne i najbardziej użyteczne rozwiązanie, to jednak nadal jest to stosunkowo dobre rozwiązanie (a z pewnością lepsze, niż błędne wyświetlanie strony).
Hagen
Dzięki za fajne odpowiedzi, no ale niestety nie mogę się z nimi zgodzić. Tak się zastanawiam jak to napisać, żeby każdy dobrze to zrozumiał.

Odnośnie RWD. Strona nie potrzebuje w tej chwili RWD bo nie, nie ma żadnych wejść z urządzeń mobilnych. A po za Tym RWD w sklepach to w ogóle inna bajka o której nie będę się wypowiadał bo to już szerszy marketing.

Odnośnie opisów. Może bełkot może nie bełkot, ale swoje robi. Taki content w zupełności wystarczy.

Panowie, ja na co dzień mam styczność z SEO, szeroko pojętym e-marketingiem i webdesignem. Zajmuję się tym od kilku ładnych lat. Nie chcę nikogo obrażać, ani nie chcę, żeby ktoś poczuł się urażony, ale wypowiedzi odnośnie RWD i contentu są poprzedzone waszą ogromną niewiedzą na ten temat.

Pozdrawiam wink.gif

Pyton_000
Skoro wiesz lepiej co jest dla Ciebie dobre to tu napisałeś?
Ktoś Ci pokazuje opinie od drugiej strony.
Ja również nie widzę żadnego sensu "bełkotu" pod szablonem. Nie interesuje mnie że on robi za marketing. Mnie interesuje produkt, jego najważniejsze cechy. Nie mam ochoty czytać 30 linijek tylko po to żeby się dowiedzieć że jet on ohhh ahh i super zajebisty ale brak jakichkolwiek konkretów. To trochę jak zachwalanie (przepraszam za kolokwializm ale tego wymmaga sytuacja) gówna w papierku jakie to ono jest super.

Hagen
Nie wiem czy konkretnie rozejrzałeś się po stronie z produktem. Wejdź w produkt i po 2 buttonami " demo" i "kup teraz" masz mały box z info. kliknij w button zobacz, a następnie dowiedz się czym jest duplicate content.

Napisałem tu po to aby, np taki user b4rt3kk pomógł wytknąć błędy na stronie które należy poprawić. Sam zajmuje się tym serwisem, sam wszystko robię, dlatego czasami warto poprosić o pomoc jak się nie ma pewności czy wszystko jest porządku wink.gif
Tuminure
Cytat
Odnośnie RWD. Strona nie potrzebuje w tej chwili RWD bo nie, nie ma żadnych wejść z urządzeń mobilnych.

Chcesz zatem powiedzieć, że strona jednak może źle wyglądać na mniejszych rozdzielczościach? Sam często przeglądam strony na komputerze, mając je na połowie ekranu fullhd - nie każdy przegląda internet na zmaksymalizowanym oknie.

Efekt: http://i.imgur.com/FPf4T1L.png

I tak jak wspominałem - poprawienie tego nie musi się wiązać z RWD. Takie problemy były rozwiązywane, zanim zostały wprowadzone do przeglądarek media queries.
Hagen
Spoko spoko. Zapewne niedługo się za to zabiorę, ale na razie mam do zrobienia rzeczy o wyższym priorytecie niż ten wink.gif
PrinceOfPersia
Cytat
Odnośnie opisów. Może bełkot może nie bełkot, ale swoje robi. Taki content w zupełności wystarczy.

Panowie, ja na co dzień mam styczność z SEO, szeroko pojętym e-marketingiem i webdesignem. Zajmuję się tym od kilku ładnych lat. Nie chcę nikogo obrażać, ani nie chcę, żeby ktoś poczuł się urażony, ale wypowiedzi odnośnie RWD i contentu są poprzedzone waszą ogromną niewiedzą na ten temat.

"Być potężnym – to tak samo jak być damą. Jeśli musisz zapewniać, że nią jesteś – to nie jesteś."
Margaret Thatcher wink.gif
Hagen
Cytat(PrinceOfPersia @ 11.02.2015, 21:37:27 ) *
"Być potężnym – to tak samo jak być damą. Jeśli musisz zapewniać, że nią jesteś – to nie jesteś."
Margaret Thatcher wink.gif

coś w Tym jest wink.gif, ale powiązania z moim tematem nie widzę żadnego wink.gif
com
Cytat
Firma Kant & Oszust
ja już podziękuje biggrin.gif

Cytat

I pytasz nas o opinie, po czym stwierdzasz że wiesz lepiej.

Cytat
coś w Tym jest wink.gif, ale powiązania z moim tematem nie widzę żadnego wink.gif

No jak nie, koledzy dobrze Ci radzą i pięknie to podsumowali, próbujesz zachwalić swój produkt pisząc jaki on to nie jest bajeczny tak jak ta firma z Nibylandii, a prawda jest taka, że klient widzi sam co kupuje i nawet tego nie przeczyta.
Forti
1. Nic nie wiesz o marketingu. Nic. Nie wiesz jak się sprzedaje produktu. Stwierdzam to po opisach.
2. Nic nie wiesz o seo. Nic. Jakbyś wiedział to nie opowiadałbyś tylu glupot o rwd. Kilka tyg. Temu dużo sie namieszało w pozycjach Google za brak rwd. Tak, oni to biorą pod uwagę z dosyć wysoka wagą.
com
Kilka tygodni hmm, https://developers.google.com/web/fundamentals/ kwiecień 2014
Forti
Narzędzie do weryfikacji pojawiło się jakoś październik / listopad bodajże, a oficjalnie punktowane jest od kilku tygodni najwyżej.
com
o jakim mówisz? moja uwaga bardziej do samego autora wątku smile.gif
r4xz
Cytat(com @ 13.02.2015, 17:32:24 ) *
Kilka tygodni hmm, https://developers.google.com/web/fundamentals/ kwiecień 2014

Mały OT: nawet google nie jest idealne:
com
skoro tym mowa to tu oryginał https://developers.google.com/web/fundament...formance/?hl=en problem wynika z naszego języka, który tłumaczony był automatycznie i nikt tego nie weryfikował wink.gif

można im wybaczyć smile.gif albo zgłosić feedback wink.gif
b4rt3kk
Cytat(r4xz @ 13.02.2015, 22:26:30 ) *
Mały OT: nawet google nie jest idealne:

U mnie na ubuntu tak wygląda 70% stron polskojęzycznych. Kwestia doboru czcionek.
Hagen
Cytat(Forti @ 13.02.2015, 17:17:27 ) *
1. Nic nie wiesz o marketingu. Nic. Nie wiesz jak się sprzedaje produktu. Stwierdzam to po opisach.
2. Nic nie wiesz o seo. Nic. Jakbyś wiedział to nie opowiadałbyś tylu glupot o rwd. Kilka tyg. Temu dużo sie namieszało w pozycjach Google za brak rwd. Tak, oni to biorą pod uwagę z dosyć wysoka wagą.

1. Oceniając e-marketing po 1 jego czynniku, no to to jest bardzo profesjonalne podejście. ^^
2. Od kiedy SEŁO jest powiązane z rwd ? pierwsze słyszę o taki SEŁO ^^. Po 2 google nie namieszało w serpach za rwd. Po 3 google tylko łaskawie przypomina, że idą czasy, w których coraz więcej wejść pochodzi z urządzeń mobilnych, dlatego warto wprowadzić rwd.

PS. Jeżeli możesz to nie wypowiadaj się w Tym temacie po piszesz takie głupoty, że nie chce mi się po Tobie tych głupot poprawiać.

Odnośnie wypowiedzi Pana com. Pytam się gdzie napisałem, żeby ktoś oceniał serwis pod kątem SEO, czy marketingu ? Opinie na ten temat nie są mi potrzebne, gdyż znam się na tych dziedzinach i wypominanie mi tego że odrzucam waszą pomoc odnośnie SEO i marketingu jest dziecinne.

Dalej podkreślam to co napisałem w 1 poście zakładając ten temat. Wyszedłem do Was z prośbą o przetestowanie serwisu pod względem błędów, gdyż serwis ma dość mocno rozbudowany szkielet szablonu. Więc gdzie tu prośba o to, aby ktoś go oceniał pod względem SEO czy marketingu ?

Pozdrawiam serdecznie wink.gif
Pyton_000
Gdzie ten rozbudowany szkielet jest bo nie za bardzo widzę wink.gif

1.
Kod
<form method="get" id="searchform" action="?php echo esc_url( home_url( '/' ) ); ?>">

2. Znikająca wyszukiwarka, rażący błąd UI
3. Brak połączonych plików JS i skompresowanych
4. css nie skompresowany
5. Open Sans - Na prawdę używasz wszystkich załączonych typów czcionek?
6. Kotwica do komentarzy nie działa
7. Szablony Allegro - błędny patch - wskazuje na Uniwersalne
8. Ciekawe artykuły pod tekstem, nie mieszczą się w rzędzie
9. Najnowsze realizacje - brak klikalnego zdjęcia
10. "placecholder" w kontakcie. Nie znika po kliknięciu na formatkę - błąd UI
11. Po wysłaniu błędnego formularza (email) nie da się kliknąć na formatkę email żeby zmienić.
12. http://awesomescreenshot.com/0624ergs36 - serio ?
13. Informacje w kontakcie mało czytelne.
14. Zakup. Mało widoczny błąd akceptacji regulaminu. Brak błędu email. Brak walidowania email
15. Raz wprowadzony email nie da się zmienić :|

Dalej mi sie nie chce wypisywać...
Hagen
1. ?
2. Na razie tak zostanie lecz szukam innego rozwiązania. Nie ma tam żadnego błędu.
3. Szablon nie posiada żadnych plików JS.
4. Gdyż prace nad serwisem cały czas trwają.
5. Tak jest. Wiem jak to obciąża stronę, więc wybrałem tylko te które, są mi potrzebne wink.gif ^^
6. Która ?
7. Słabo sprawdzałeś.
8. Możesz powiedzieć w jakiej przeglądarce sprawdzałeś ?
9. Tak właśnie ma być.
10. Będzie to zmienione.
11. To musi być błąd wtyczki. Dzięki nie widziałem o Tym.
12. Jaśniej proszę.
13. A dokładnie to co jest tam mało czytelnego, gdyż nie za dużo jest tam elementów...
14. To też wina wtyczki na którą nie mam wpływu... z czasem będzie autorskie rozwiązanie płatności.
15. Hmm w którym momencie i gdzie ?

Ależ zapraszam. O taką pomoc mi właśnie chodziło
Pyton_000
1. Wejdź w źródło str. głównej
2. Błąd UI - Usability - nie powinno to znikać, bo jak np. wybiorę kategorię to znika, a nie powinno.
3. Kheee?questionmark.gif
Kod
<link rel='stylesheet' id='contact-form-7-css'  href='http://evantodesign.pl/wp-content/plugins/contact-form-7/includes/css/styles.css?ver=4.1' type='text/css' media='all' />
<link rel='stylesheet' id='bpStyleSheets-css'  href='http://evantodesign.pl/wp-content/plugins/BetterPay/style.css?ver=2.84.2' type='text/css' media='all' />
<script type='text/javascript' src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.0.0/jquery.min.js?ver=2.0.0'></script>
<script type='text/javascript' src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.10.3/jquery-ui.min.js?ver=1.10.3'></script>
<script type='text/javascript' src='http://evantodesign.pl/wp-content/plugins/BetterPay/scripts/jquery.cookie.js?ver=4.1'></script>

Jest tego więcej...
4. Soo?? Nieskompresowane to możesz mieć na wersji developerskiej a nie produkcyjnej.
5. bez komentarza.
6. W szczegółach szablonu po prawej stronie. http://awesomescreenshot.com/0174erlo76
7. http://awesomescreenshot.com/03a4erlt5a
8. Chrome Linux
9. To popraw to
10. ...
11. Magia WP
12. Żółta ramka. Bynajmniej ja jej nie oznaczałem tak. Wywal ten tekst albo błędy pod formatkami
13. http://awesomescreenshot.com/00e4erm87c - wyróżnij znaczące elementy typu Email, godziny, telefon. Zlewa się to w jeden bełkot.
14. Soo?? A co mnie interesuje co to jest wink.gif Nie działa i tyle.
15. http://awesomescreenshot.com/08e4ermncc

Dlatego nie lubię WP...
Hagen
1. ...
2. Temu znika bo kursor po wybraniu kategorii jest po za polem wink.gif. Zmienię to.
3. Te skrypty są dodawane przez wtyczki.
4. Na razie tak jest łatwiej i szybciej.
5. exactly
6. W sumie to jest tylko dla informacji, miałem to zmienić na zwykły tekst (dzieki za przypomnienie) wink.gif
7. W serwisie jest 6 produktów tzn. 6 szablonów które są szablonami uniwersalnymi (jaśniej się chyba nie da).
8. Dziwna sprawa bo na chrome windows jest poprawnie.
9. Tak musi być, gdyż ma to wpływ na jeden z czynników SEŁO.
10. ...
11. To nie wina WP, tylko wtyczki do WP (chyba jest lekka różnica) wink.gif
12. Dalej nie czaje o co chodzi ;O
13. Domyślałem się, chciałem tylko sprawdzić czy chodzi nam o to samo. Poprawię to.
14. Działać działa. Wtyczka działa inaczej niż Ci się wydaje, temu dostrzegasz te błędy.
15. Jak byś podał prawdziwy adres email to byś dostał na niego wiadomości, po których byś wiedział o co chodzi wink.gif. Ale miło że podsunąłeś mi pewien pomysł, żeby to bardziej usprawnić.
PrinceOfPersia
Cytat
Pytam się gdzie napisałem, żeby ktoś oceniał serwis pod kątem SEO, czy marketingu ? Opinie na ten temat nie są mi potrzebne, gdyż znam się na tych dziedzinach

po pierwsze to prosiłeś o poradę ogólnie, nie precyzując jaką:
Cytat
Witam. Chciałbym abyście zapoznali się z serwisem evantodesign.pl po czym go ocenili.

więc można wywnioskować, że każda krytyka mile widziana.

po drugie - może ci się tylko wydaje, że się znasz na tych dziedzinach? Już sam sposób w jaki rozmawiasz tutaj na forum o swojej stronie zniechęca do skorzystania z twoich usług (a rozmawiasz jak obrażony 10-14 latek). Więc nie jest to dobry marketing (a dyskusja na forum, na której wrzucasz link do swojej strony to również marketing).

Radziłbym jednak trochę wyluzować.

Cytat
11. To musi być błąd wtyczki. Dzięki nie widziałem o Tym.
...
14. To też wina wtyczki na którą nie mam wpływu...

Cooo? Takie rzeczy się sprawdza. Wtyczka wtyczką, ale strona jest twoja, więc twój argument jest inwalidą. Tłumaczenie mniej więcej na poziomie polskiej biurokracji ("to, że jest burdel, to wina NFZu". "To wina Ministerstwa". "To wina ustawodawcy". "To wina Tuska", "To wina PiSu").

Cytat
8. Dziwna sprawa bo na chrome windows jest poprawnie.

SOA#1?

EDIT:
Cytat
i wypominanie mi tego że odrzucam waszą pomoc odnośnie SEO i marketingu jest dziecinne.

dziecinne to jest branie osobiste do siebie krytyki skierowanej w kierunku serwisu internetowego, który robimy, i bronienie się w stylu "a bo ja to się znam, a wy się nie znacie". Krytykę się przyjmuje, albo przemilcza, czasem można popolemizować, ale ostrożnie. Na pewno nie należy atakować w żaden sposób krytyków, czy zapewniać ludzi, że się znasz i że jesteś ekspertem. Już lepiej, jeśli się czujesz taki mocny, po prostu zamilknąć, uznając, że "co będą mi mówić, wiem lepiej"

Ale to tylko taka dobra rada wink.gif
Hagen
PrinceOfPersia z tego co widzę to te forum jest przede wszystkim programistyczne, dlatego chodziło mi o ocenę i pokazanie błędów własnie pod tym kontem. Jak bym chciał dowiedzieć się czegoś o SEO, to poszedł bym na forum specjalizujące się właśnie w tej dziedzinie...

W takim razie "wydaje" mi się już parę ładnych lat, że się znam na tych dziedzinach ^^. Sposób moich odpowiedzi jest poprzedzony tym, w taki sposób ktoś się wypowiada. Jeżeli ktoś wypowiada się na tematy, w którym ma minimalne doświadczenie i wiedzę, a ja wiem, że to co napisał jest kompletną głupotą, po czym on dalej upiera się przy swoim, to jak mam reagować ? Jak ktoś mówi, że czarne jest białe to mam go poklepać po ramieniu, zrobić idiotyczny uśmiech i powiedzieć zgadza się kolego ?

Cytat
dyskusja na forum, na której wrzucasz link do swojej strony to również marketing
- widzisz tu jakiś marketing ?

Ja jestem wyluzowany nie martw się o mnie wink.gif

Gotowa wtyczka (jaka by nie była) to i tak nie da się jej dokładnie dostosować do wszystkich wymogów serwisu. Jak ktoś chce aby wtyczka spełniała wszystkie wymagania i wytyczne serwisu, to jedynym wyjściem jest indywidualne rozwiązanie, z Tym że istnieje bardzo dotkliwa różnica pomiędzy Tymi dwoma typami. Mianowicie chodzi o kolosalną różnice w cenie wink.gif
PrinceOfPersia
Cytat(Hagen @ 14.02.2015, 15:55:16 ) *
PrinceOfPersia z tego co widzę to te forum jest przede wszystkim programistyczne, dlatego chodziło mi o ocenę i pokazanie błędów własnie pod tym kontem. Jak bym chciał dowiedzieć się czegoś o SEO, to poszedł bym na forum specjalizujące się właśnie w tej dziedzinie...

brak ci szerszego spojrzenia - na postrzeganie marketingu, programowania, SEO itp. jako oddzielnych niezwiązanych ze sobą dziedzin to może sobie pracownik na etacie w korpo, który pracuje od 9 do 17 i robi swoją działkę wg ustalonego harmonogramu, a nie freelancer (jak rozumiem?), który z musu zajmuje się wszystkim naraz i próbuje zaoferować jakiś swój produkt (tutaj: szablony do Allegro).

Jeśli postrzegasz to wszystko jako oddzielne dziedziny, to nie zrobisz niczego fajnego, a będziesz kolejnym drobnym freelancerem, któremu wydaje się, że jest we wszystkim "dobry" a tak naprawdę robi rzeczy średniawe. Jeśli to ci odpowiada, to okej, nie moją rolą jest cię nawracać (mimo, że gdybyś trochę przystopował z pychą, i pomyślał, że inni ludzie mają jednak trochę racji, to mógłbyś robić lepsze rzeczy, bardziej profesjonalnie i w rezultacie więcej zarobić w dłuższym okresie czasu. Ale jak wolisz się utwierdzać w przekonaniu, że wiesz wszystko i twoja strona jest najlepsza, a krytyka dozwolona jest tylko w tych kategoriach, na które pozwolisz (czyli krytyka innych aspektów strony niż stricte techniczne jest zakazana), to spoko oneeyedsmiley02.png
Hagen
Cytat(PrinceOfPersia @ 14.02.2015, 17:52:01 ) *
brak ci szerszego spojrzenia - na postrzeganie marketingu, programowania, SEO itp. jako oddzielnych niezwiązanych ze sobą dziedzin to może sobie pracownik na etacie w korpo, który pracuje od 9 do 17 i robi swoją działkę wg ustalonego harmonogramu, a nie freelancer (jak rozumiem?), który z musu zajmuje się wszystkim naraz i próbuje zaoferować jakiś swój produkt (tutaj: szablony do Allegro).

Jeśli postrzegasz to wszystko jako oddzielne dziedziny, to nie zrobisz niczego fajnego, a będziesz kolejnym drobnym freelancerem, któremu wydaje się, że jest we wszystkim "dobry" a tak naprawdę robi rzeczy średniawe. Jeśli to ci odpowiada, to okej, nie moją rolą jest cię nawracać (mimo, że gdybyś trochę przystopował z pychą, i pomyślał, że inni ludzie mają jednak trochę racji, to mógłbyś robić lepsze rzeczy, bardziej profesjonalnie i w rezultacie więcej zarobić w dłuższym okresie czasu. Ale jak wolisz się utwierdzać w przekonaniu, że wiesz wszystko i twoja strona jest najlepsza, a krytyka dozwolona jest tylko w tych kategoriach, na które pozwolisz (czyli krytyka innych aspektów strony niż stricte techniczne jest zakazana), to spoko oneeyedsmiley02.png

^^
com
Cytat
(...) i wypominanie mi tego że odrzucam waszą pomoc odnośnie SEO i marketingu jest dziecinne.

przepraszam bardzo gdzie ja coś takiego zrobiłem?
Nawiązując do cytatu jeszcze raz
Cytat

chcesz oceny serwisu po czym tak na prawdę jej nie chcesz, a jakbyś był takim znawcą jak nam mówisz to byś wiedział, że na samych sztuczkach SEO nie zarobisz tyle co na tym jak połączysz to z User Experience, wiec jak ktoś Ci mówi, że dla niego lepiej było by tak i to nie jest opinia jednej osoby tylko większości to warto to przemyśleć. Nikt tu nie chciał podważać Twojej wiedzy na tematy marketingu ale poprosiłeś o opinie to ją dostałeś. A skoro chcesz znać się na SEO to musisz też mieć wiedzę o tym jak projektować swój produkt, tak aby klient chciał go kupić, o czym doskonale przecież wiesz wiec nie rozumiem co się spinasz. Ocena to ocena, pierwsze co widzimy to content i skoro nas potencjalnych klientów odrzuciło coś to tak samo będzie z Kowalskim co przyjdzie i pójdzie dalej bo klient to nie specjalista, tylko prosty człowiek, chcący dostać to co oczekuje, czyli skoro to ma być szablon to pierwsze co zrobi chcę go zobaczyć a nie czytać kilometra tekstu na jego temat, wiec te nie klikalne obrazki przy których sie upierasz tylko Ci zaszkodzą, bo wszędzie gdzie nie pójdziesz da się klikać wiec skoro u Ciebie się nie da, to stwierdzi co mi po tym skoro nie mogę tego zobaczyć, rozumiem że w ten sposób próbujesz zachęcić kliknij wiecej ale wiele osób przez to na tym etapie właśnie się zatrzyma. Była mowa o RWD, ok nie chcesz to nie rób ale nie każdy ma full hd nawet na kompie, odpali klient stronę na małym ekranie chociażby 13' i co zobaczy coś w stylu tego http://i.imgur.com/FPf4T1L.png i co powie, skoro to tak wygląda to brak tu profesjonalizmy i cały marketing szlag trafi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.