Niestety zarówno mój poprzednik jak i ja nie poradziliśmy sobie z zapisem plików graficznych na serwerze.
Sprawa wygląda następująco: mam formularz edycji produktu (taki cms) wszystko ładnie działa oprócz zapisu zdjęć na serwerze (nazwy jak najbardziej zapisuje w bazie mysql).
Poniżej przedstawiam fragment kodu oczywiście z pominięciem oczywistości i nic nie wnoszących fragmentów.
if ($laduj_name=='') $laduj_name=$pict; if ($REQUEST_METHOD==POST) { if ($laduj != ''){ } if ($id=='') { $sql7=mysql_query("INSERT INTO products (... photo_url, photo_url2, photo_url3) VALUES (...'$laduj_name','$laduj_name2','$laduj_name3')"); $kom1="<tr><td colspan=2><font face=verdana size=1 color=red><b>Dodanow nowy produkt</td></tr>"; } else { $sql7=mysql_query("UPDATE products SET ..... photo_url='$laduj_name', photo_url2='$laduj_name2', photo_url3='$laduj_name3'... where product_id=$id"); $kom1="<tr><td colspan=2><font face=verdana size=1 color=red><b>Zmodyfikowano produkt</td></tr>"; ...... <form name=prod method=POST action=$PHP_SELF ENCTYPE=multipart/form-data> <input type=hidden name=id value=$id> ...... <input type=hidden name=pict value=$r->photo_url> <tr> <td class='naglowek'>Aktualny plik: $r->photo_url <INPUT NAME=laduj size=36 TYPE=FILE> </tr> <input type=hidden name=pict2 value=$r->photo_url2> <tr> <td class='naglowek'></td> <td class='naglowek'>Aktualny plik: $r->photo_url2 <INPUT NAME=laduj size=36 TYPE=FILE> </tr> <input type=hidden name=pict3 value=$r->photo_url3> <tr> <td class='naglowek'></td> <td class='naglowek'>Aktualny plik: $r->photo_url3 <INPUT NAME=laduj size=36 TYPE=FILE> </tr>
Oczywiście pięknie proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu