Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wybór telefonu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
tomsi
Który telefon wybrać?

1) Samsung Galaxy J1
2) Sony Xperia E4
3) Sony Xperia E4g
4) LG Leon 4G LTE
5) LG Spirit 4G LTE
mrc
Ja mam taki:

http://blogplay.pl/wp-content/uploads/2010...msung_e1150.jpg

Co za różnica, skoro system pewnie ten sam? Nie zauważysz różnicy pomiędzy kilkoma megaherzami więcej/mniej. Wielkość ekrano w kilku milimetrach też nie zrobi Ci pewnie różnicy.
Spawnm
Samsung solid ;]
Miałem dwa smartfony, jeden nadal działa i śmiem twierdzić że to problematyczna zabawka a nie telefon.
Weź ten który ma najlepszy aparat, reszty i tak nie odczujesz.
Evinek
Ja bym brał LG Spirit 4G.
W telefony z Mediatek bym się nie pakował. No i rozmiar, 4.3 to mało. 4.7 idealnie.
Nie wiem tylko jak z aparatem. Możliwe, że Sony pod tym względem byłby lepszy, ale to najlepiej sprawdzić w jakimś sklepie jak działa i czy wystarczy.
peter13135
Cytat
. No i rozmiar, 4.3 to mało. 4.7 idealnie.

Dla jednego 4 cale to za dużo. Dla innego 5 to zbyt mało.
O$iek
Ja tam wybredny nie jestem, 5-6" by mnie w pełni zadowoliło wink.gif
Posio
W tej cenie kup Motorole Moto G v2, nic lepszego nie znajdziesz. Ewentualnie jeśli szukasz czegos 4.7` to Nexus 4, bo to telefon który jest wiecznie w formie.
Volume
Tez jestem na etapie kupna budzetowego smartfona, co sadzicie o LG L90 dual sim? Np. ten: http://allegro.pl/lg-d410-l90-dual-sim-2-k...5656537494.html
czy moze lepiej dolozyc 150zł do G2 np. http://allegro.pl/motorola-xt1068-moto-g-2...5643861025.html
Zalezy mi na dual sim ze wzgledu na areo2.
egodog
Ja byłbym za xperia, z doświadczenia wiem że jest o wiele mniej awaryjna od szajsungów.
tomsi
Wybór padł na Sony Xperia E4G. smile.gif
nospor
@tomsi jak juz kupisz, to daj znać jak się sprawuje. z gory dziekuje.
egodog
Dobry wybór, ja aktualnie używam M2 Aqua i jestem wyjątkowo zadowolony zarówno z wydajności telefonu jak i orientacyjności całego interfejsu. Wodoszczelności jednak nie testowałem i nie mam zamiaru, lepiej dmuchac na zimne tongue.gif
tomsi
Cytat(nospor @ 15.09.2015, 09:31:24 ) *
@tomsi jak juz kupisz, to daj znać jak się sprawuje. z gory dziekuje.

Używam go od soboty, czyli 4 dni. Jak na razie jest wszystko ok. Baterię ładowałem na 100 % w nocy z sobotę na niedzielę i teraz mam 64% (trochę zabawy z poznaniem telefonu, odsłuchiwanie melodyjek i dźwięków do ustawień, sprawdzanie połączeń internetowych, takiej ogólnej zabawy z telefonem bez jakiś wielkich obciążeń dla baterii).
Telefon śmiga super, ale fakt jest też taki, że nie instalowałem na razie dodatkowych aplikacji. Aparat jak to aparat (co prawda nie zgrywałem jeszcze zdjęć do komputera), ale wydaje się, że zdjęcia są spoko, nie wymagam jakiejś kosmicznej jakości.
Oczywiście kupiłem sobie szkło hartowane na wyświetlacz.
Jak na razie z nieprzyjemnych rzeczy jaka mnie spotkała z tym telefonem to makabrycznie krótki kabel do ładowania. Denerwuje mnie też trochę system powiadamiania o SMS oraz nieodebranych połączeniach. Dioda, która o tym informuje, jak dla mnie, słabo spełnia swoje zadania (rzadko miga i jest mała). Po odblokowaniu telefonu też te ustawienia są inne niż w dotychczasowych używanych przeze mnie telefonach firmy Nokia, ale myślę, że to kwestia przyzwyczajenia bądź znalezienia jakiejś fajnej aplikacji.

Pozdrawiam
nospor
OK, dzieki, czekam na relacje, gdy telefon troche nazbiera aplikacji smile.gif

Co do baterii to faktycznie czytałem, ze dluugo trzyma
tomsi
Po ponad 6 miesiącach używania muszę stwierdzić, że telefon jest ok jak na moje wymagania. Bateria trzyma bardzo dobrze, oczywiście jak się ogląda filmy, przegląda internet to "widać" zużycie. Działa płynnie, a jak już się zawiesi raz na ileś tam to co najwyżej wyłączy aplikacje, ale cały się nie resetuje.
Jeden minus jaki ma ten telefon (pewnie mój model) to problem z aplikacją oryginalną do aparatu. Bardzo często po zrobieniu jednego zdjęcia aparat zawiesza się. Podczas nagrywania filmu dochodzi do 11 sekund i niby nagrywanie jest przerwane, ale w tle jest ono aktywne. Wygląda to na błąd w oprogramowaniu, że przestaje być aktywny ekran dotykowy. Robiłem reset do ustawień fabrycznych, ale to nie pomogło. Nie chciało mi się zgrywać wszystkiego żeby oddać do serwisu tym bardziej, że zewnętrzne oprogramowanie do obsługi aparatu działania poprawnie.
nospor
To juz pol roku... dzieki za relacje smile.gif
Dejmien_85
LG G3 biggrin.gif
Wazniak96
Tomsi zainstaluj sobie sony pc Companion, tam jest opcja przegrania systemu od nowa w tele. Może coś da.

Ogólnie znajomy E4 miał. Ekran mu pękł. Standard w xperiach od jakiegoś czasu, podobnie jeśli chodzi o aparaty w modelach ze średnich półek.

Ja korzystam z M2 już od ponad roku. Zadowolony ogólnie jak gwizdek gdyby nie lollipop który nie nadaje się dla telefonów >16Gb pamięci wbudowanej(przynajmniej takie odnoszę wrażenie). Nom i pęknięta szybka oczywiście. Z resztą już drugi raz thumbsdownsmileyanim.gif ale to mi zbytnio nie zawadza.
killkx
Z wymienionych to ja jestem za Samsungiem bo Sony zawsze mi się szybko psuły, a z lg nie miałem do czynienia, więc się nie wypowiem wink.gif
olapolak90
ja mam galaxy i jestem bardzo zadowolony wink.gif tak więc mogę polecić !
universalStudio
Wg mnie najlepiej mimo wszystko inwestowac we flagowce, jesli kogos nie stac lub zwyczajnie ktos uwaza je za zbyt drogie (co jest prawda), to szukac warto wczesniejszych generacji, ktore sa znacznie tansze - nawet modele 2-3 generacje w tyl sa niemal zawsze bardziej niezawodne i szybsze od najnowszych budzetowcow. Przykladem na te czasy moze byc galaxy s4 lub s5, naprawde dwa ciagle bardzo udane modele. Jedyne minusy to te ze, nowe sztuki ciezko juz dostac ale ciagle gdzies na allegro mozna znalesc oraz tym samym trudno o fakture v23% wiec zazwyczaj trzeba sie liczyc z vat-marza co podobno czasem ogranicza gwarancje producenta, wiec pozostaje tylko serwisowa firmy sprzedajacej towar... ja akurat mam chyba pecha do gwarancji bo zazwyczaj udawadniano mi, ze usterka jest z mojej winy i tylko czas i nerwy stracilem, wiec na mnie gwarancja serwisowa nie robi juz wrazenia. Dlatego tym bardziej nie mam problemow z zakupem na v-marze. Co prawda vatowcy marzy nie moga sobie odliczyc vat'u ale w koszta zawsze mozna wrzucic, a poniewaz koszt towaru na v-marze jest zazwyczaj tanszy wlasnie o ten vat to tym bardziej nie ma sie co martwic.
WebCM
Mam ochotę na Lumię i pisać aplikacje dla Windows 10, ale po ostatnich posunięciach M$ zaczynam wątpić, że oni wypuścili ten system na poważnie.

Zastosowania
1. Komunikacja tekstowa i głosowa (GSM, SMS, Skype, GG, FB, Viber)
2. Testowanie i odpluskwianie aplikacji
3. Surfowanie po sieci
4. Usługi społecznościowe, bankowość elektroniczna
5. Mapy, GPS, aktywność sportowa, podróże, rozkłady jazdy, terminarz
6. Może muzyka, ale i tak w pociągu nie da się jej słuchać: 166040

Oto moje wymagania
1. Wysokiej jakości aparat foto i wideo
2. Długi czas pracy na baterii
3. Bez opóźnień UI np. podczas przewijania stron
4. Wysoka jakość dźwięku i czysty głos przy rozmowie
5. System operacyjny: czysty Android 5+ lub Windows Phone 10+

Nie może to być tania zabawka, która zepsuje się po kilku miesiącach. Wszystko ma działać doskonale. Obmacałem w sklepie jakąś tanią Lumię. Dotyk od biedy działał. Dlatego jeśli Lumia, to nie może być model budżetowy. Ważne jest też zabezpieczenie przed kradzieżą. Jeśli w tle chodzi taka usługa, to nie może zostać zamknięta bez mojej wiedzy, bo mało miejsca w RAM-ie. Najważniejsze są komponenty sprzętowe, bo ich wad programowo nie naprawię. Filmów oglądać na nim nie zamierzam, gry bardzo rzadko, muzyki nie wykluczam, ale takie słuchanie męczy. Silnik autobusu zagłusza dolne pasmo częstotliwości, na ulicy hałas, a w pociągu dochodzi automat perkusyjny.
vokiel
Xiaomi, wersja hi-end: Mi5, tańsza i starsza: Mi4C
mavver
Ja mam LG LEON i polecam, już trzyma się ponad rok i działa bez problemu po kilku upadkach.
kojq
Ja mam dość samsungów bo nawet ta osłona na szybkę nie pomaga, zawsze ekran się tłucze ;/
callas
A co sądzicie o HTC? tylko nie tych najnowszych modelach, ale nieco starszych?
annazi
Polecam LG Spirit 4G LTE
Sama mam ten telefon. W ogóle zawsze korzystałam z LG i byłam bardzo zadowolona
WebCM
Rozważam zakup jednego z tych modeli:

LG G4, Nexus 5, Nexus 5X, Galaxy A5, Galaxy S6

Wstępnie zarezerwowałem Galaxy S6, ale zastanawiam się, czy lepiej nie wziąć Nexusa 5X. Czyste Androidy otrzymują aktualizacje jako pierwsze. Zamierzam uczyć się tworzenia aplikacji pod Androida, a potem pod inne systemy. Czy Nexus daje jakąś przewagę nad telefonami z nakładkami producentów? Chodzi przede wszystkim o swobodne testowanie i debugowanie aplikacji. Tu nie może być ograniczeń.
viking
Goły Nexus jest jednak trochę zbyt ascetyczny. Ja bym wziął LG (sam mam G3). Polska była pierwszym krajem na świecie która uzyskała aktualizację Androida do 6.
Posio
Polecam OnePlus X
Evinek
Nexusa 5 sobie od razu odpuść bo jest już dosyć stary. Samsunga A5 również nie brałbym pod uwagę z powodu procesora. Jak masz okazje brać lepszy to bierz lepszy.
I teraz tutaj zależy czego chcesz.
Nexus 5X nada się do wszelakiej zabawy w modowanie. Jest to prosty telefon, bez bajerów, który będzie chodził bardzo szybko.
Jak dla mnie LG G4 == Samsung Galaxy S6. Po prostu wybierasz pomiędzy marką, którą wolisz.
Nakładki lubią spowalniać system, ale za to mają o wiele więcej funkcji.

Ja osobiście z chęcią bym połączył te trzy telefony w jeden. Wielkość i jakość Samsunga, aparat i procesor(ten sam co Nexus) LG, szybkość i prostota Nexusa.
Poczytaj recenzje tych trzech telefonów, najlepiej kilka z różnych źródeł i zdecyduj jakie wady bardziej zaakceptujesz, a jakie zalety pokochasz.

Co do testowania aplikacji to wydaje mi się, że każdy telefon nie powinien robić żadnych problemów, ale prawdopodobnie Nexus sprawi najmniej problemów.
I tak jak Posio napisał. OnePlus. Możesz ogólnie zerknąć na inne "chińskie" flagowce, które będą tańsze i dorównują tym wymienionym.
peter13135
Patrzyłeś na Xiaomi ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.