Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL] Host 'xxx' is blocked because of many connection errors; unblock with 'mysqladmin flush-hosts'
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Agape
Witam,

łącze się z różnych serwerów do bazy danych na innym serwerze i mam duży problem z tym błędem:
Kod
Host 'xxx' is blocked because of many connection errors; unblock with 'mysqladmin flush-hosts'

Wiem, że można użyć flush hosts oraz zwiększyć/usunąć limit błędów ale pytanie jest czym spowodowane są te błędy ? Chciałbym to wyeliminować ale nie wiem czym są "connection errors". Timeout'y, błędnie podane dane do logowania, slow query ? Kompletnie nie wiem gdzie szukać błędu w skrypcie :/
Agape
Dzięki, napisali tam że trzeba zwiekszyc limit bledow i wyczyscic host co juz zrobilem drugi raz, za pare dni znow bede mial ten sam problem :/ Wiec niestety ale potrzebuje wiedziec czym sa "connection errors" a nie jak je rozwiazac gdyz juz to zrobilem co jedynie odklada problem na pozniej.
Pyton_000
Przecież masz napisane czym są. Są to błędy połączeń, możesz poszukać w logach i zdiagnozować który host nawala.
Agape
Ok, ale co to dokladnie znaczy, timeout ? Bledy w zapytaniach ? Slow query ktorych mam tam sporo ? Zastanawiam sie po prostu jak zlokalizowac ten problem w skryptach
Pyton_000
Przerwane połączenia
Agape
Dzięki za odpowiedź, czyli może być tak że za dużo danych chce pobrac z bazy, przerywa połączenie bo tego jest za dużo i jest błąd ? Mysle jak przechwycic to w PHP, przy połączeniu przez PDO mam exception, ale to chyba nie wykryje tego rodzaju bledow ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.