Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Problem 403!
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
matis25444
Witam, mam bardzo poważny problem, otóż na swojej stronie www mam edytor wyswig, za pomocą którego mogę pisać nowe posty na stronę. Wszystko jest przepuszczane przez htmlspecialchars także nie ma problemu z wyświetleniem kodu. Tak więc po wpisaniu np <?php ?> wyswietla się wszystko super, problem zaczyna się gdy wpisuję na przykład <input. Wtedy pojawia się komunikat 403 forbidden error. Nie map roblemu gdy w tym edytorze deklaruje jakieś zmienne, zwalniam pamiec sesyjną itp, na razie odkryłem, że nie podoba mu się "<input" i "DELETE FROM aaa WHERE" po wpisaniu tych zwrotów pojawia się wyżej wymieniony błąd. Stronka postawiona na webd.pl. Powiem jeszcze tylko, że jakieś 2 dni temu, miałem problem z winy serwera dotyczący ciasteczek. Czy wina może leżeć po ich stronie? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
trueblue
Zapytaj czy włączali ostatnio na serwerze mod_security.
Może to coś Ci pomoże: http://community.mybb.com/thread-7592.html
matis25444
Dziękuję za odpowiedź. Niestey po umieszczeniu w pliku .htaccess kodu:

<IfModule mod_security.c>
SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
</IfModule>

problem nadal występuje. Po umieszczeniu tego kodu:

SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off

Dostaję błąd 500. Spróbuję jeszcze przeskanować serwer pod kątem wirusów i dam znac czy coś wyskoczy.

Faktycznie problem stoi po stronie serwera, korzystają faktycznie z mod_security, człowiek z pomocy technicznej powiedział, że to takie zabezpieczenie przed chakerami, wyłączył mi jakieś regóły i faktycznie <input zaczął działać ale DELETE dalej nie puszcza, pozostaje chyba tylko pogodzić się z faktem, że bez własnego serwera można sobie tylko pomażyć o pełnej funkcjonalności zerwisu smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.