Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z przekierowaniem header('Location:
Forum PHP.pl > Forum > PHP
luka9999
Cześć,
mam problem ze stroną wrzuconą na serwer na nazwa.pl

chcę po zalogowaniu przekierować moją stronę do całkowicie nowego urla: user.php

za pomocą:

header('Location: user.php');
exit();

skrypt natomiast załadowuje body nowej strony do obecnego pliku (index.php).... co oczywiście powoduje nie działanie nowej strony...

dodam że na innym serwerze na koding.com wszystko pięknie działa....
nie wiem czy to ma znaczenie ale używam jquery mobile.

dodawałem też ob_start(); i w indexie i w innych plikach.... ale na marne

czy ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak.... questionmark.gif

dzięki za odpowiedź
Tomplus
a czy w user.php masz też jakiś header? bo może wraca ci do index.php z user.php?
luka9999
tak user.php ma header i w nim sporo innych plików do ząładowania....

czy to jest zła metoda działania?
bo byc może header dobrze działa tylko ja go źle używam? ;/

ogólnie chciałbym aby php przekierowało mnie do zupełnie innego pliku (oddzielnie żyjącego ale powiązanego zabezpieczeniem w postaci sesji)
Tomplus
Możesz w sumie sprawdzić który header się wykonał jako pierwszy/ostatni dodając np. kotwicę w URL

np. index.php#from_user albo user.php#from_index
luka9999
wygląda to tak:

najpierw
index.php:
General:
Request URL: /index.php
Status Code:302 Found

Response Headers:

Request Headers:
Referer: /index.php

potem

user.php:
General:
Request URL: /user.php
Status Code: 200 OK

Response Headers:
nie ma location tutaj

Request Headers:
Referer: /index.php
Tomplus
Czyli w obydwóch przypadkach wraca ci do index.php?

a masz plik .htaccess? Może on powoduje że ciągle szuka jakiś odwołań do index.php
luka9999
najpierw ładuje zawartość user.php do body index.php, a po odświeżeniu wraca do prawidłowej wersji index.php

nie mam .htaccess
Tomplus
Samo nie może wrócić, więc musi być przekierowanie.
Sprawdź fragment po fragmencie kodu, co powoduje powrót do index.php (acz nie rozumiem dlaczego raz robisz include(user.php) a raz chcesz się odwołać do niego bezpośrednio)
luka9999
w ogole nie robię include jesli chodzi o user.php....

include używam do pliku login.php który sprawdza poprawne dane logowania i to on ma przekierowac usera do pliku user.php...
chyba to że do pliku login.php jest użyte inluce nie zmienia faktu ze header powinien przekierować do user.php?
michaf1994
Na home mi nie wykonywał się jak było źle ustawione kodowanie. Wrzuć wyświetlanie wszystkich błędów i sprawdź czy jakiś nie występuje. Może przyczyną jest BOM
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.