Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [skrypt] sonda
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
shpyo
Witam,
chciałbym abyście sprawdzili i ocenili mój skrypt sondy. Za wszelkie uwagi będę bardzo wdzięczny.

link do sondy: http://jojo.one.pl/~shpyo/s_sonda/
link do panelu zarządzającego: http://jojo.one.pl/~shpyo/s_sonda/admin.php
login: admin
haslo: haslo

z góry dziękuję i pozdrawiam
Marusz
Niedopracowana. Zobacz co sie stanie, jak usuniesz sonde ktora byla aktywna - mam na mysli komunikat na stronie glownej.
shpyo
ooo, dzięki bardzo za tę podpowiedź, nie rozpatrzyłem takiej opcji biggrin.gif
dr_bonzo
* ilosc odpowiedzi sondy: "asasa" (nieliczba) -->
Cytat
komunikat! Następnie uzupełnij pola wpisając pytanie oraz odpowiedzi!(...) error: coś nie tak z ilością odpowiedzi!

Moze najpierw daj komunikat o errorze

* po prawidlowym dodaniu sondy:
Cytat
Wypełnij pierwsze pole podając ilość odpowiedzi dla nowej sondy!
wszystko poszlo jak po maselku :-)

To info "Wypelnij..." nie pasuje w tym miejscu
Vertical
Cytat
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /usr/home/shpyo/public_html/s_sonda/funkcje.php on line 32
dodaj komentarz ()

To jest pierwszy błąd. Drugi błąd (a raczej uwaga) polega na tym, że dodana sonda powinna być domyślnie aktywna. A oto błąd trzeci:
Cytat
Warning: Division by zero in /usr/home/shpyo/public_html/s_sonda/funkcje.php on line 181
patrycjusz
aaa też coś dorzucę tongue.gif
Cytat
You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

smile.gif ciekawe czy sie domyslisz gdzie tongue.gif podpowiem przy dodawaniu komentarza smile.gif
a teraz tak poważnie straszna bidddaaaa smile.gif
co by się przydało
a. schematy dla sond, czyli raz sobie definiuje ilość pól, wygląd wyniku i później tylko wprowadzam dane,
b. definiowanie typów sond, a dokładniej pól w sondach, przecierz sonda to nie koniecznie 3 checkboxy a może być i select box i 10 pól z lpola wyboru, i 2 radio....
powinna być opcja Dodaj sekcje do sondy >> wybierz typ pola >> dodaj pytanie >> dodaj odpowiedzi >> zapisz schemat >> dodaj kolejna sekcje >> itd..
smile.gif
tak wogole widze ze to poziom żłobku smile.gif
no ale miło widzieć jk się nam młodzi rozwijają smile.gif
shpyo
no dobra, czas przejść do obrony

Cytat
Drugi błąd (a raczej uwaga) polega na tym, że dodana sonda powinna być domyślnie aktywna

Tu zrobiłem tam specjalnie, aby nowa sonda była nieaktywna. Przeglądałem różne systemy i tam też takie pojawiło się rozwiązanie, więc czemu nie zrobić tego u mnie. Z drugiej jednak strony... Jeżeli sonda by trafiła na stronę z potężną oglądalnością i nowa sonda by miała jakiś "błąd" - czysta kompromitacja biggrin.gif

@Vertical: Hmm.. dzielenie przez zero, muszę wymyśleć coś lepszego, to "rysowanie" wyników robiłem, szczerze mówiąc, na szybko ...

Cytat
ciekawe czy sie domyslisz gdzie

pewnie chodzi o ciapki biggrin.gif

Cytat
tak wogole widze ze to poziom żłobku

co przez to rozumiesz? To że strona nie jest wypasiona, nie ma tych opcji, o których wpomniałeś przy tworzeniu sondy? To dobrze, że nie widziałeś moich wcześniejszych skryptów bo pewnie miałby poziom emrionalny ;]

No ale wciąż się uczę...
patrycjusz
Cytat(shpyo @ 2005-01-08 23:14:40)
No ale wciąż się uczę...

no i właśnie o to chodzi smile.gif
Marusz
Cytat(patrycjusz @ 2005-01-08 21:09:32)

Cos jak poziom Twojej ortografii, z tym ze ja nie wiem, czy sie kiedykolwiek doczekam czasow kiedy to cos z tym fantem zrobisz...

Cytat(shpyo)
To dobrze, że nie widziałeś moich wcześniejszych skryptów bo pewnie miałby poziom emrionalny ;]

Kazdy kiedys zaczynal. Staraj sie na poczatku mocno katowac swoje skrypty. Uzywaj wielu przegladarek, klikaj gdzie popadnie. Tylko tak mozesz znalezc "glupie" bledy.
patrycjusz
Cytat(Marusz @ 2005-01-08 23:54:38)
Cytat(patrycjusz @ 2005-01-08 21:09:32)

Cos jak poziom Twojej ortografii, z tym ze ja nie wiem, czy sie kiedykolwiek doczekam czasow kiedy to cos z tym fantem zrobisz...

buheh purysta językowy smile.gif
Kocham takich :*
czachor
W sumie nic ważnego, ale akceptowane są adresy mailowe w stylu "bleblebleble".
shpyo
ok, poprawiłem już błędy... kto teraz będzie mocny aby coś popsuć? biggrin.gif

z tymi mailami to jeszcze się zasnawiam, czy zamiast ich nie dać zapisywania numeru ip biggrin.gif aby móc banować
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.