Mam problem.
w PHP dopiero zaczynam.
Mianowicie sytuacja wygląda tak.
mam dwa pliki:
Pierwszy
<html> <head> </head> <title>Pytanie PHP</title> </head> <body> <form method="GET" action="skrypt.php"> Podaj jakis tekst! <input name="tekst" type="text"> <br /> <input type=submit> </form> </body> </html>
I Drugi
<html> <head> <title>TEST PHP</title> </head> <body> <?php require('fpdf.php'); $pdf = new FPDF(); $pdf->AddPage(); $pdf->SetFont('Arial','B',8); $pdf->MultiCell(40,4,'Contact Center Grupy PZU ul. Postępu 18a, 02-676 Warszawa'); $pdf->SetFont('Arial','I',6); $pdf->MultiCell(70,4,' <?php echo $_GET['tekst']; ?> '); $pdf->SetFont('Arial','I',8); $pdf->MultiCell(0,-30,'Miast, Dzień',0,'R'); $pdf->Output(); ?> </body> </html>
Pliki PDF się tworzą czyli "FPDF" jest wgrana dobrze na server, problem zaczął się w momencie jak chciałem aby php zaciągało dane z prostego formularza i wklejałą je w miejsce którę sobie życzę ( zaznaczyłem w kodzie.) w miejscu w którym wpisałem kod standardowo był poprostu wpisany text, który później widniał w pliku PDF, chciałem mieć możliwość wybierania treści którą wpisze w dane pola.
Czy robię coś źle ? Zapomniałem myślnika ? Czy może kod powinine wyglądać zupełnie inaczej i to źle używam kodów których się nauczyłem ?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam