Cytat(mylovelyengland @ 9.05.2016, 18:50:21 )

Porozmawiajmy tutaj o substancjach wspomagających prace i koncentracje. Jakich wspomagaczy uzywacie? Ja słyszałem o yerba mate ale dużo zachodu z parzeniem...
Jeśli na dłuższą metę chcesz chodzić wypoczęty, to lepiej sobie daruj wspomagacze, bo one działają chwilowo i ostatecznie po 16 godzinach na nogach będziesz bardziej zmęczony, niż gdybyś niczego nie brał.
Najlepszy wspomagacz to DOBRY SEN - może to brzmi śmiesznie, ale tego "tricku" nauczyłem się od Wujka Boba. Kilka razy zdarzyło mi się prowadzić maratony, w których to chodziłem do pracy, a po pracy kończyłem projekt "na wczoraj", także spałem po 4h dziennie. Skutek był taki, że później przez kilka dni nie mogłem się wyspać i ciągle chodziłem zmęczony psychicznie.
Odradzam zarywanie snu, człowiek myśli, że nadrobi czas, a później pracuje niewyspany, ciężko się myśli, robi się błędy, niby jest więcej czasu na pracę, ale i tak robi się mniej.
To czego nienawidzę - ale tak prawdziwie nienawidzę - to grzebanie w skomplikowanych i przerośniętych modułach, wtedy gdy jestem zmęczony. Po prostu ciężko jest mi wtedy ogarnąć kod, pamięć szwankuje, czytam kod, czytam, później zastanawiam się co ja w ogóle przeczytałem, bo nic nie pamiętam, literki się rozmazują, syzyfowa praca.
I like to work (and think) when I'm FRESHPS Choć jest coś, co mogę polecić - Magnez (ale bierz lek, a nie suplementy - lek jest sprawdzony laboratoryjnie, suplementy nie).