Hey może elementarne pytanie ale wychodzę z założenia że lepiej pytać i się rozwijać niż błądzić otóż do czego służy znak _ przed zmienną czy to coś związanego z obiektami? po co się to robi co to nam daje w szerszej perspektywie? Pozdrawiam
Crozin
17.06.2016, 12:06:52
1. Znak "_" nie ma żadnego specjalnego znaczenia - znak jak każdy inny. 2. Kiedyś stosowało się go jako konwencja do oznaczania niepublicznych zmiennych/funkcji. Od dosyć długiego czasu nie ma już takiej potrzeby - http://php.net/manual/en/language.oop5.visibility.php
com
17.06.2016, 12:24:11
Crozin nie wiem tylko czy pomyłka była w dziale czy chodziło o JavaScript
ale tak jak kolega wspomina zaznaczało się w ten sposób zasięg zmiennych czy funkcji
W sumie JS wciąż się tak zaznacza własności prywatne, bo modyfikatorów dostępu (jeszcze) się nie dorobiliśmy.
Szymciosek
19.06.2016, 20:01:04
Cytat(Comandeer @ 17.06.2016, 16:23:10 )
W sumie JS wciąż się tak zaznacza własności prywatne, bo modyfikatorów dostępu (jeszcze) się nie dorobiliśmy.
Myślę, że warto pójść w stronę Typescript
Comandeer
19.06.2016, 20:18:50
Czy ja wiem? TypeScript nie jest jakimś magicznym rozwiązaniem wszelkich bolączek JS-a. Jak do backendu nadaje się idealnie, tak do browsera – jakoś nie mam przekonania…
com
19.06.2016, 20:37:43
TS dobry do dev, bo łatwiej zadbać o porządek
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.