Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Praca dla rencisty - umowa zlecona
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
inakucho666
Przedstawię swoją sytuację - mam rentę po ojcu prawie 1500 zł. Czy firmy byłyby zainteresowane zatrudnieniem mnie na umowę o dzieło jeżeli w ofercie jest umowa o pracę?Nie chciałbym tej renty stracić bo rynek pracy jest ciężki. Moją pasją jest programowanie więc to chciałbym robić smile.gif Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji smile.gif I zastanawiam się w jakim mieście szukać pracy jestem z południowej części woj. lubelskiego. pozdrawiam
mrc
W większości firm umowa to kwestia dogadania. Umowa o dzieło bardziej opłaca się pracodawcom, dlatego nie widzę żadnego problemu. Powysyłaj CV do firm i podawaj taki typ umowy jako przez Ciebie preferowany.
peter13135
Cytat
bo rynek pracy jest ciężki

Co masz na myśli ?
inakucho666
Cytat(peter13135 @ 4.08.2016, 22:11:49 ) *
Co masz na myśli ?

No nie oszukujmy się że php developr zarobi naprawdę grubą kasę wink.gif Zachowując tą rentę będę miał większe poczucie bezpieczeństwa bo w razie czego nie mogę liczyć na mame bo ona sama nie ma haha.gif Widziałem oferty dla senior java developerów gdzie na rękę dostają 7k netto ohmy.gif

Turson
7k netto to zarobi też senior php wink.gif senior java 10+ nawet
Co do umowy, to zależy od firmy. U mnie nalegali na UoP mimo, że mam status studenta. Szansa na UoD jest. Po prostu trzeba powiedzieć firmie jaką umowę chcesz i już
BigPig
Renta nie przepada jak pracujesz na UoD albo B2B. Przynajmniej było tak u mnie (renta rodzinna).
ssstrz
Z tego co orientuję się jest to obliczane dynamicznie na podstawie średniego dochodu w danym kwartale:

http://serwisy.gazetaprawna.pl/emerytury-i...adne-kwoty.html

czyli w najgorszym przypadku ZUS może Ci zawiesić świadczenia - nie wiem jak wygląda procedura odwieszania świadczeń.
inakucho666
A rozumiecie dlaczego senior java developer zarabia takie duże pieniądze? Czy każdy programista prędzej czy później zostaje seniorem? czy jak to jest?
aras785
Cytat(inakucho666 @ 5.08.2016, 13:31:09 ) *
A rozumiecie dlaczego senior java developer zarabia takie duże pieniądze? Czy każdy programista prędzej czy później zostaje seniorem? czy jak to jest?

Będziesz się znał na temacie i robił swoje to zarobisz takie pieniądze. Gadaniem i paplaniem, że inni mają tak dobrze, sobie nie pomożesz.
Zarobisz tyle na ile Twoja praca jest warta.

Pozdrawiam
inakucho666
Jeszcze tak zapytam. Na pracuj.pl jest o wiele więcej ofert pracy niżeli na olx.pl. I zauważyłem że te oferty pracy nie znikają z portalu pracuj.pl a portalu olx znikają jak znajdą firmy czego chcą. Czy firmy ogłaszające się na pracuj.pl rekrutują ciągle? Jestem zmieszany tym ohmy.gif O co chodzi
mrc
ja polecam Ci grupę na facebooku PHPers: Jobs. Ja tam znalazłem ogłoszenie, dzisiaj tam pracuję już prawie dwa lata. Moim zdaniem lepsze źródło ofert niż pracuj.pl/olx.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.