MeGusta
3.09.2016, 13:52:57
Witam,
Mógłby mi ktoś doradzić jak zrobić akceptację do akcji np. turnieju lub innej rzeczy? jakiś framework js? Ajax raczej odpada, bo co 1-5sekund nie bede odświeżał, node,js nie chce.
Prosił bym o jakieś proste rozwiązanie ponieważ dopiero chcę zacząć z real-time, dodam, że za server odpowiada PHP a za clienta javascript.
Pyton_000
3.09.2016, 15:07:52
skoro ajax odpada, node odpada to tylko websocket przez PHP.
Comandeer
3.09.2016, 16:12:43
Niekoniecznie tylko websockets. Jeśli mówimy o jednokierunkowej komunikacji, to Server-Sent Events nadają się lepiej.
AFAIR było coś takiego jak
ReactPHP.
by_ikar
3.09.2016, 16:30:21
Server sent events jest banalne w implementacji i do takich rzeczy jest idealne. Ostatnio miałem okazję po raz pierwszy to implementować i okazało się że wystarczy dodać tylko 2 nagłówki, tak proste to jest.. Tyle że w PHP w porównaniu do node.js będziesz musiał to rozwiązać jakimiś dodatkowymi sposobami, przykładowo odczytują jakiś plik, lub bazę danych w odstępach czasowych po stronie serwera. W przypadku node można użyć process a racji tego że dziedziczy po event emiterze.
Pyton_000
3.09.2016, 16:53:10
Tak o ile olewamy totalnie IE
Comandeer
3.09.2016, 21:15:36
Bo WebSockets tak bardzo w nim działają…

Akurat SSE do spolyfillowania się jedną z najprostszych rzeczy, bo mówiąc wprost jest to po prostu ustandaryzowany long-polling.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.