Jakieś pół roku temu przez googlwego mapmakera dodałem nową ulicę w pewnej wsi (byłem akurat tam na wczasach). Ulica się dodała i moderatorzy ją zaakceptowali. Akurat mój pensjonat stał przy tej nowej ulicy, a na mapach google jej nie było i nawigacja proponowała kawałek iść pieszo. Jak już ulicę dodałem, to myślę sobie, że teraz nawigacja google będzie prowadzić nową ulicą. Odczekałem jakiś czas, ale nawigacja nadal prowadziła starą trasą. Zgłaszałem kilka razy ten błąd, ale do teraz się nic nie poprawiło. Może bym się tym tak nie przejmował, gdyby nawigacja wcale nie chciała używać tej ulicy. Ale w innym przypadku proponuje ją jechać, choć nie powinna. Jest tam niedaleko inny pensjonat przy głównej drodze. Od tej głównej drogi dodałem moją ulicę. I na tym właśnie skrzyżowaniu stoi pensjonat. Adres ma ulicy głównej, a nawigacja googla proponuje skręcić w tę nową ulicę i 'miejsce docelowe będzie po prawej stronie'. A tam nawet nie ma wejścia do pensjonatu.
Jak to jest, że nawigacja proponuje jechać nową ulicą choć nie powinna, a w innym przypadku jej nie uwzględnia choć powinna? Da się to jakoś wymusić na googlach?