Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dziwny problem z downloadem pliku
Forum PHP.pl > Forum > PHP
blackstone
Mam dziwny problem ze ściąganiem pliku przez przeglądarkę. Mam taką oto funkcje która ma za zadanie wysłać wygenerowany przez usera plik.html

1. function get_file($plik)
  2. {
  3.  
  4.  
  5. header("Content-length: ".filesize($plik));
  6. header("Content-type: aplication/x-unknown ");
  7. header("Content-Disposition: attachment; filename=".$plik);
  8. readfile($plik);
  9.  
  10.  
  11.  
  12.  
  13. }

Funkcja owszem pobiera odpowiedni plik lecz problem polega w tym że go nadpisuje kodem html który jest na stronie obsługującej klienta ( dla pewności strona na której jest ta funkcja a pobierany plik html to dwa różne pliki, nie są jakoś połączone) .

Czyli wygląda to tak że w pobranym pliku zamiast otrzymać czysty kod jaki został wygenerowany "<html>[..........]</html>" otrzymuje np "Witaj,jankowalski@polska.pl<form action="" method="POST"> <html> [............]</html><br>Tak,kupuje</form></body>"

Sprawdzałem download-owane pliki html na serwerze i nie były niczym skażone, dopiero te pobrane były "upaprane".

Nie rozumiem tego zjawiska, zwłaszcza że w tematyce downloadu nie jestem ekspertem smile.gif. Proszę o sugestie i z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam smile.gif

Pyton_000
Daj die() po readfile()
blackstone
  1. function get_file($plik)
  2. {
  3. header("Content-length: ".filesize($plik));
  4. header("Content-type: aplication/x-unknown ");
  5. header("Content-Disposition: attachment; filename=".$plik);
  6. readfile($plik) ;
  7. die() ;
  8.  
  9.  
  10.  
  11. }

O coś takiego chodziło ? Nie poprawiło się od powyższej konfiguracji. closedeyes.gif
Pyton_000
No to szukaj w miejscu generowania pliku i zapisywania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.