Otóż, robię prostą grę w zgadywanie (3 kubki, pod którym jest piłka?). Na pierwszej stronie mam tablicę wyników połączoną z bazą sql i miejsce, żeby wpisać swój pseudonim oraz przycisk, który przesyła dane (z tym pseudonimem) do kolejnej strony, na której już gra się znajduje. No i praktycznie tutaj się zaczyna problem. Zrobiłem prostą stronę 3 obrazki kubków, pod każdym przycisk. Na lewo Napis punkty i pod nim licznik oraz przycisk do wysłania swojego wyniku do bazy (czy raczej tabeli) w sql. Próbowałem już na miliony sposobów (zapewne błędnych) sprawić, aby była jedna dana $wynik, do której w zależności od tego czy się zgadło czy też nie dodawało by 2 lub -1. Cały problem w tym, że nie potrafię tych danych zapisać pozostając wciąż na tej samej stronie z możliwością dalszej gry. Czy ktoś byłby w stanie wytłumaczyć mi lub udostępnić część kodu, który działałby w następujący sposób:
Wybieram jeden z kubków poprzez naciśnięcie przycisku pod nim.
Do wyniku zależnie od skutku dodaje mi 2 lub -1. Wynik widoczny na stronie aktualizuje się zaraz po tym dodaniu ale użytkownik wciąż zostaje na stronie i może podjąć kolejną próbę zgadnięcia.
Po kilku próbach, kiedy wciśniemy przycisk "zakończ", wyśle nam do tabelki zmienną z pseudonimem i zmienną z wynikiem.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc