Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wyciąganie ostatnio wprowadzonej informacji
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
eizomaster
Cześć,
mam problem z MySQL/PHP, nie mam pomysłu, może ktoś z Was mnie nakieruje.

Mam tabelę, która pełni dwie role - jest terminarzem i tabelą z wynikami meczy siatkówki. Są w niej m.in. takie kolumny: ID, Drużyna A, Drużyna B, Data_spotkania, Wynik_spotkania.

Na początku sezonu wprowadzam do niej wszystkie mecze z terminami, kolumna Wynik_spotkania zostaje pusta (a dokładnie to znajduje się tam "0"). Z biegiem czasu uzupełniam tabelę o wynik meczy (robię po prostu UPDATE danego ID i wprowadzam dane do kolumny Wynik_spotkania). Chciałbym na stronie wyciągnąć dane o ostatnim rozegranym meczu (czyli takim gdzie w ostatnim czasie wyedytowałem wiersz/kolumnę). Nie wiem jak to ugryźć. Nie mogę załatwić tego przez wyciągnięcie ostatnio wprowadzonego ID ponieważ te wprowadzone są kilka miesięcy wcześniej.

Macie jakiś pomysł? Sprawa wydaje się prosta, ale zblokowałem się na niej lekko.
nospor
Problem nie ma zadnego zwiazku z OOP.
Co do problemu to dodaj date modyfikacji rekordu do tabeli i po sprawie
eizomaster
Sorry, faktycznie źle kliknąłem wybierając miejsce publikacji. Jestem dziś zakręcony.

Twój pomysł jest genialny w swojej prostocie smile.gif
Wiedziałem, że muszę się wypowiedzieć żebym odmulił i poszedł z tematem dalej. Dzięki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.