Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak ja mam zacząć pracę jak wszędzie szukają seniora
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
porzeczki
nie ma ofert pracy dla ludzi bez doświadczenia pracy w zespole. Nie ma ofert dla juniorów PHP/Symfony. Co ja mam robić? Konkurować z na portalach freelancerów z doświadczonymi wyjadaczami i babrać się w CSS'ach. Jak do cholery mam zacząć?
daWeb
Cytat(porzeczki @ 25.04.2017, 19:34:07 ) *
nie ma ofert pracy dla ludzi bez doświadczenia pracy w zespole.

sa takie oferty, jest ich pełno, doświadczenie w zespole nie jest kluczowym czynnikiem
porzeczki
są, są.

jedna na sto.
vokiel
Są firmy, które szukają juniorów. Poza tym, zawsze możesz składać CV nawet jak firma nie daje ogłoszeń.

Druga kwestia to Twój profil online. Jeśli masz GH, jakieś swoje projekty, udzielasz się w innych. Tym samym pokazujesz, że znasz narzędzia, umiesz pracować w zespole itd.

Ostatnia opcja - załóż DG, wtedy nikt nie będzie pytał czy jesteś seniorem czy juniorem - będziesz prezesem/CEO/CTO, albo chociaż właścicielem ;-)
daWeb
albo poleć na Marsa tam też nikt nie będzie pytał...

Rynek nie jest z gumy, obecnie jest dużo programistów z doświadczeniem i ciężko jest wejść ludziom z ulicy w 2012-2014 był mocny niedosyt i było relatywnie łatwo się dostać do dobrej firmy, teraz niestety musisz konkurować ze starymi wyjadaczami i absolwentami szkół o profilu "aplikacje internetowe" smile.gif
porzeczki
nie wiem o czym wy piszecie. W całej Polsce znajdziecie kilka ogłoszeń z ostatnich kilkunastu dni z zaznaczeniem junior+Symfony.

praca.pl
pracuj.pl
phpers facebook
pracawit
linkedin
jobdesk
infopraca
glassdoor
nofluffjobs

Aplikuję na NIE-juniorów, to na rozmowie mówi pan manager "szukamy z doświadczeniem".
mrc
wysyłaj zapytania do firm, które szukają seniora, "Czy szukacie ambitnego juniora także?". Ja tak robię z pracą zdalną. Mimo, że nie wszędzie szukają remote, to nieraz idzie się dogadać.
Tomplus
junior, senior... to tylko korpo-nazwy.
nasty
Wyjedz na staż na zachod.
sarson
Cytat(vokiel @ 25.04.2017, 19:06:55 ) *
Są firmy, które szukają juniorów. Poza tym, zawsze możesz składać CV nawet jak firma nie daje ogłoszeń.

Druga kwestia to Twój profil online. Jeśli masz GH, jakieś swoje projekty, udzielasz się w innych. Tym samym pokazujesz, że znasz narzędzia, umiesz pracować w zespole itd.

Ostatnia opcja - załóż DG, wtedy nikt nie będzie pytał czy jesteś seniorem czy juniorem - będziesz prezesem/CEO/CTO, albo chociaż właścicielem ;-)

Wiele firm nie ogłasza na swoich stronach, że kogoś szuka a mają wolne miejsca. W ciemno możesz pare CV wysłać. Teraz dobrze jest też mieć profil na linkedin zrobiony i tam wypisane doświadczenie, umiejętności, które ktoś ci potwierdzi itd.
nasty
... albo znajdz jakiegos rekrutera co Ci podrasuje CV i upchnie jakiejs firmie.
To lezy w jego interesie zebys jak najwiecej zarobil bo jego prowizja to % Twojej pensji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.