Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: W jaką technologię warto inwestować czas
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
PawelC
Hej,
Zastanawia mnie jedna rzecz, w jaką technologię warto obecnie inwestować czas? Miałem okazję bawić się we frontend, backend, aplikacji windows. Widziałem bardzo dużo ofert pracy dla programisty Javy, to samo PHP ale wymagania z kosmosu np junior php developer 2-3 lata doświadczenia biggrin.gif Wiadomo, że osoba która ma 18 lat i zaczynać programować łatwiej znajdzie pracę, niż np ja w wieku 30 lat z podstawami javy.
mrc
Programuj w tym, w czym dobrze się czujesz. Skoro masz podstawy w Java, to co stoi na przeszkodzie by ubiegać się o juniora?
PawelC
Brak ofert w moim rejonie, a jak są to minimum 2 lata doświadczenia. Na juniora znalazłem 2 oferty, w których wymagania od juniora były sporo większe niż moje umiejętności, albo wykształcenie związane z informatyka.
Pilsener
Nie patrz na to co piszą w ofertach, bo wuj ich tam wie, prawie każdy ściemę wali - gdyby firmy, w których pracowałem miały takie wymagania jak z tych ofert to nigdy nikogo nie udawałoby się zatrudnić smile.gif
Przejdź się po firmach i nawijaj, że chcesz dołączyć do zespołu - jak już Ciebie posadzą przed kompem, to będziesz rozkminiał to czego tam się używa i tyle - albo się uda albo nie.
I nie ograniczaj się do jednego rejonu, chyba, że ten rejon to np. Warszawa businesssmiley.png
mrc
W moim mieście też bardzo mało jest firm w mojej technologii. Dorobiłem sobie dwa lata doświadczenia, i rozpocząłem pracę zdalną. Da się? Da.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.