Dzień dobry, mam problem z rozwiązaniem tego zagadnienia, na stackoverflow znalazłem coś takiego

Link do Fiddle

ale jakoś nie za bardzo ogarniam jak się do tego zabrać... Chodzi o to, że w mojej tabeli wyświetlam 5 ostatnich rekordów standardowo, jeśli tabela zostanie zapełniona wyświetli się przycisk, załóżmy "POKAŻ WIĘCEJ" i dorzuci do tabeli dwa rekordy (starsze), lub jeśli będzie tych rekordów 6 - doda tylko jeden, po każdym naciśnięciu przycisku doda kolejne 2 rekordy (w założeniu).

To mój kod który wyświetla 5 ostatnich rekordów z bazy

1. foreach($rows as $row)
  2. {
  3. $p++;
  4.  
  5. //W środku printf zawarty jest formularz który obsługiwany jest przez zadania_status.php do ustawiania statusu zadań. Formularz znajduję się pod częścią "rozwijalną".
  6. printf ("<tr data-toggle=\"collapse\" data-target=\"#colaps".$p."\">
  7. <th scope=\"row\">".$p."</th>
  8. <td>".$row['user']."</td>
  9. <td>".$row['dodano']."</td>
  10. <td>".$row['tytul']."</td>
  11. <td>".$row['priorytet']."</td>
  12. <td>".$row['status']."</td>
  13. </td>
  14. </tr>
  15. <tr>
  16. <td colspan=\"6\" class=\"hiddenRow\">
  17. <div id=\"colaps".$p."\" class=\"collapse\"><p style=\"font-size:15px; font-family:Roboto; padding-top:10px; padding-left:10px\">".$row['opis']."</p>
  18. <p>
  19. <hr></hr>
  20. <form action=\"zadania_status.php\" method=\"post\">
  21. <div class=\"form-group\">
  22. <center>
  23. <input type=\"hidden\" name=\"id_zadania\" value=\"".$row['id']."\" />
  24. <input name=\"status_zad\" type=\"submit\" class=\"btn btn-success btn-sm\" value=\"Rozpoczęte\">
  25. <input name=\"status_zad\" type=\"submit\" class=\"btn btn-primary btn-sm\" value=\"W trakcie\">
  26. <input name=\"status_zad\" type=\"submit\" class=\"btn btn-warning btn-sm\" value=\"Zakończone\">
  27. <input name=\"status_zad\" type=\"submit\" class=\"btn btn-danger btn-sm\" value=\"Anulowane\">
  28. </center>
  29. </div>
  30. </form>
  31. </p>
  32. </div>
  33. </td>
  34. </tr>"
  35. );
  36. }

klasa hiddenRow służy do rozwijania wiersza tabeli w celu uzyskania opisu, jednak szczerze na JS znam się słabo, ledwo urobiłem te 3 linijki, które to wrzucają, myślałem, żeby pod if wrzucić warunek jeśli ($p > 5) to... I tutaj mój mózg się zatrzymał biggrin.gif