Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Konstrukcja zapytania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
peb
Witajcie ponownie, jak trwoga to do ...
Mam do Was pytanie dotyczące konstrukcji zapytania SQL.
Chce z bazy wybrać rekord spełniający określone warunki, POSTem wysyłam te warunki.
Mój kłopot polega na tym, że chciałbym aby były sprawdzane wszystkie warunki ale żeby do wyświetlenia wystarczyło spełnienie jedno warunku.

Tutaj zapytanie sql:
  1. SELECT * FROM salatki WHERE Monday='$_POST[monday_pokaz]' AND Tuesday='$_POST[tuesday_pokaz]' AND Wednesday='$_POST[wednesday_pokaz]' AND Thursday='$_POST[thursday_pokaz]' AND Friday='$_POST[friday_pokaz]' AND Saturday='$_POST[saturday_pokaz]' AND Sunday='$_POST[sunday_pokaz]' ORDER BY $dzis DESC"

Chce osiągnąć filtrowanie wyników.
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
nospor
Cytat
hciałbym aby były sprawdzane wszystkie warunki ale żeby do wyświetlenia wystarczyło spełnienie jedno warunku.
Nic nie kumam.
Chodzi ci o to ze user moze w formie wybrac tylko jeden dzien i chcesz by wowczas warunek zadzialal tylko dla tego jednega dnia? To buduj to zapytanie z IFami
peb
Cytat(nospor @ 30.07.2019, 16:10:12 ) *
Nic nie kumam.
Chodzi ci o to ze user moze w formie wybrac tylko jeden dzien i chcesz by wowczas warunek zadzialal tylko dla tego jednega dnia? To buduj to zapytanie z IFami

Jak tak przeczytałem swój post to faktycznie, sam się zastanowiłem :-)

Ale tak, dokładnie o to mi chodzi, żeby przy wybraniu np Monday pokazało to co ma Monday ale jeśli coś ma monday i friday a ja zaznaczam monday to wówczas mi nie działa.
Nakierujesz mnie troszkę z tymi ifami?
nospor
Tutaj masz przyklad opisany to o czym mowie
http://nospor.pl/wyszukiwarka-zapytanie-za...d-warunkow.html
peb
Jak zwykle się nie zawiodłem, dziękuję.
nospor
A tak juz z czystej ciekawosci: co u ciebie zaweiraja pola Monday, Tuesday.... Friday?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.