Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][Java]removeEventListener() tam gdzie data-value=...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
stellatus
Mam takiego diva:
Kod
<div class="facetwp-checkbox" data-value="staat_nation">

I jest do niego przypisany taki event:
Kod
function() {
  e(this).toggleClass("checked"), FWP.autoload()
}

Chciałbym usunąć ten event. Muszę wykorzystać to: https://www.w3schools.com/jsref/met_element...entlistener.asp Zgadza się?
Wskazuję diva w ten sposób, zgadza się?
Kod
document.querySelector(".facetwp-checkbox[data-value=staat_nation]");

Czyli powstaje coś takiego:
Kod
document.querySelector(".facetwp-checkbox[data-value=staat_nation]").removeEventListener();

Jeżeli do tego miejsca jest dobrze, to co mam wpisać w tym nawiasie po "removeEventListener"? Kombinuję różne rzeczy i nic nie działa.
trueblue
RemoveEventListener to metoda z czystego JS. Funkcja, którą podajesz uzywa metody z jQuery i być może jest podpięta pod zdarzenie również poprzez jQuery.
Sprawdź jak jest podpięta funkcja, którą podajesz. Jeśli anonimowa, to jej nie usuniesz.
Jeśli jest w jQuery, to metodą off.
stellatus
Z metodą off mi się nie udało, ale poradziłem sobie w inny sposób:
Kod
(function($) {
    $(document).on('facetwp-loaded', function() {
        $(".facetwp-checkbox[data-value=staat_nation]").addClass('disabled');
        $(".facetwp-checkbox[data-value=kontinent]").addClass('disabled');
    });
})(jQuery);

Do tego dodałem odpowiedni CSS. Rezultat można zobaczyć tutaj. Trzeba nacisnąć na przycisk "Tags".

Testuję ideę tagów hierarchicznych. Mamy tutaj do czynienia z "grupą tagów" - czymś co jest tagiem rodzicem, ale nie daje użytecznych wyników wyszukiwania i dlatego powinno zostać dezaktywowane. Świetnymi przykładami grup tagów są: państwa, narodowości, kontynenty...

-----------------------
Temat powiązany: Temat: Nawigacja fasetowa na blogu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.