Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Czyszczenie formularza po przekierowaniu i wysłaniu formularza w Laravelu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
trifek
Witajcie.
Mam na stronie formularz kontaktowy. Po wysłaniu go zrobiłem:

1. if ($request->isMethod('post')) {
  2. $this->sendContactForm($request);
  3. return redirect('/kontakt2', 301)->with('success', 'Wiadomość wysłana poprawnie!');
  4. }

(przekierowanie 301 do formularza). Problem w tym, że jak użytkownik kliknie COFNIJ w przeglądarce, to dane w formularzu są widoczne w dalszym ciągu.
W jaki sposób mogę to zmienić (wyczyścić pola formularza lub uniemożliwić cofnięcie za pomocą COFNIJ / WSTECZ w przeglądarce)?

vokiel
Przed tym się nie zabezpieczysz. Jak user cofnie, to przeglądarka wpisuje te dane. Ale niczemu to nie przeszkadza, bo pewnie w formularzu masz token CSRF, który zabezpieczy przed ponownym wysłaniem formularza.
trifek
Klient marudzi że nie podoba mu się to.... Zastanawiam się jak się tego można pozbyć :/
trueblue
Najprościej, bo być może w formularzu są listy, czy też radio/checkbox, to:
  1. document.querySelector('form').reset();

Przy czym ta metoda przywraca elementom wartości domyślne (wartości z atrybutów value, atrybuty selected/checked, itd.).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.