Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: połączenie z mysql
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sticker
Wlasnie próbuje uruchomić jakieś skrypty z różnych stron bo łatwiej uczy mi sie analizując przykłady i napotkałem problem:

a wyglada on tak:
Połączenie z bazą nie powoduje generwoanie żadnego błędu przynajmniej nie widze takowych w przeglądarce. Problem jest w zadawaniu zapytań do bazy. Kiedy używam poniższego skryptu wyskuje błąd (zapytanie sprawdzałem z linii poleceń w mysql i na 100% działa):

Parse error: parse error in D:\Apache2\www\index.php on line 74

1. <?php
  2. $polaczenie1 = mysql_connect('mojIP:3306', 'wronaldo','');
  3. mysql_select_db('mojabaza');
  4. mysql_query('INSERT INTO adresy (imie, email) VALUES('Zdzich', 'zdzichu@what.pl')' );
  5. echo 'Osoba ta otrzymała ID '.mysql_insert_id().'<br/>';
  6. mysql_close($polaczenie1);
  7. ?>

Linia, ktora generuje błąd to wlasnie zapytanie do bazy możecie pomóc w rozwiązaniu problemu ? Dzięki z góry

---

hwao (poprawilem nastepnego razu nie bedzie tylko ostrzezenie prosze uwazac :-) )
hwao
  1. <?php
  2. mysql_query('INSERT INTO adresy (imie, email) VALUES('Zdzich', 'zdzichu@what.pl')' );
  3. ?>

Pan zdzis "wypad" poza argument :-) poczytaj o znakach ucieczki :-)

Polecam tez nagrac jakis edytor z kolorowanie skladni
sticker
Dzieki wielkie za pomoc juz działa(to znaczy nie wyrzuca błędów- jeszcze praw dla użytkownika nie ustaliłem w mysql jak zrobie to dam znać i napisze czy w pełni smiga).

Wlasnie sie przesiadłem na php comfort bo niestety na Zenda mnie nie stać sad.gif
hwao
Cytat(sticker @ 2005-02-28 22:09:50)
Wlasnie sie przesiadłem na php comfort bo niestety na Zenda mnie nie stać sad.gif

Nie tylko Ciebie :-D

w hydparku masz temat z edytorami php mozesz poczytac niektore sa niezle i zadarmo
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.