Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nadpisywanie bazy newsów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
B-Goddess
Witam ponownie. Chyba muszę się zwierzyć z kolejnego problemu...

Ściągnąłem sobie świetny system newsów page, w którym się już dobrze zorientowałem i który designem świetnie pasuje do mojej strony.

W panelu administracyjnym poruszam się swobodnie, edytuję i zapisuję newsy...
ale nowe newsy trwają tam tylko do wylogowania i oczywiście w ogóle nie pojawiają się zaincludowane na stronie!

Zauważyłem, że plik data.txt w ogóle nie jest nadpisywany.
Wiem, że wiąże się to z uprawnieniami chmod 666.

Jeśłi chodzi o obsługę strony, korzystam z WinSPC i tam zmienim uprawnienia w trybie graficznym.

A może trzeba to robić z poziomu innego programu?

Zastanawiam się też, czy serwer może być ustawiony tak, by pomimi chmod 666 nie zazwalał na nadpisywanie plików z zewnątrz... czy jest to możliwe?
Ociu
Niebardzo orientuje się w plikach, ale w readme pisze, ze trzeba nadać chmod 666 dla pliku data.txt i last.inc.
Z tego co ty tutaj piszesz nadałeś prada tylko dla data.txt...
B-Goddess
Cytat(Ociu @ 2005-03-01 17:42:11)
Niebardzo orientuje się w plikach, ale w readme pisze, ze trzeba nadać chmod 666 dla pliku data.txt i last.inc.
Z tego co ty tutaj piszesz nadałeś prada tylko dla data.txt...

Nie, nie, od razu prekształciłem oba pliki, tylko przy pisaniu postu pamiętałem o jednym. Ten drugi dotyczy loginu i hasła.

I tu zaobserwowałem coś ciekawego - hasło zmieniane z poziomu panelu unieważniało się po wylogowaniu. Gdy ręcznie wprowadziłem zmianę w tym pliku hasło pozostało już nowe.

Myślę więc, że to nie wina skryptu ale serwera lub też moja, o ile nie umiem dotrzeć do źródłą, w którym skutecznie zmieni się uprawnienia chmod.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.