Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DIVY, a rozdzielczość
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Cysiaczek
Jak Waszym zdaniem najlepiej rozwiązać problemy z rozdzialczością zakładając że używam do zrobienia layoutu DIvów

Na razie myślę o podmianianiu pliku css z innymi ustawienami dla każdej rozdzielczości.

Może jakies inne propozycje?
sf
Mysle, ze nalezy stworzyc serwis dla rozdzielczosci 800x600 i po problemie. Tak sie tworzy wiekszosc serwisow i nikt nie narzeka ;]
bregovic
Albo, idąc z duchem czasu, stworzyć layout który dopasowywuje się do całej szerokości ekranu.
Strus
Cytat("sf")
Mysle, ze nalezy stworzyc serwis dla rozdzielczosci 800x600 i po problemie. Tak sie tworzy wiekszosc serwisow i nikt nie narzeka ;]

Ja narzekam! Używam 1280x1024px i jak ktoś zrobi taką mikroskopijną pićkę co to się nie rozciąga to....
Cytat("bregovic")
Albo, idąc z duchem czasu, stworzyć layout który dopasowywuje się do całej szerokości ekranu.

Dokładnie tak.
Cytat("ysiaczek")
Na razie myślę o podmianianiu pliku css z innymi ustawienami dla każdej rozdzielczości.

Strasznie wadliwe rozwiązanie, wystarczy że ktoś wyłączy JS albo coś innego się stanie i już będzie do bani.
Ja zrobiłem tak, lewa i prawa kolumna na sztywno w px a środek w %.
Efekt jest taki że w każdej rozdzielczości wygląda dobrze, nawet w archaicznej VGA (640x480)
Poglądnij mój plik ze stylami i zobacz jak to rozwiązałem http://gentoo.strusio.net/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.